torsdag 10 juni 2010

Lova 4½ månad
Tilda badar i Lovas badbalja i em. Två hinkar med vatten så var den fylld. Mycket smidigt tyckte mamma.

Det är helt sjukt vad tiden går fort. Min lilla solstråle är redan 4½ månad. Hon är mycket mer rörlig nu och ligger inte kvar på filten, fast hon vänder sig inte utan hakar bara fast sig med hälarna och gör halvvändningar och förflyttar sig sakta på det viset. Vi har haft en paus i matandet ett tag. Men i morgon ska hon få äta lite igen. Tror hon kan sitta lite bättre i matstolen nu så jag kan mata henne i den istället. Babysittern sitter hon aldrig i längre. Hon gillar inte när hon inte kan röra sig fritt. Hon har blivit jätte duktig på att gripa och kan också släppa nu. Tar nappen och stoppar in den i munnen och sen släpper den så hon kan suga. Men hon vill fortfarande inte hålla i nappflaskan själv, när hon äter nappflaska ska hon skruva på mitt finger. Det tycker hon är mysigt.

En annan egenhet hon börjat med nu är att dra in underläppen och suga på den. Det började hon med i går tror jag det var. Jag tycker hon ser ut som en docka som jag inte kommer på vad den heter, men den har väldigt runda kinder och ett streck som mun. Så söt, så söt. :-) Och skrattar gör hon mest hela tiden nu. Tilda behöver bara visa sig så skrattar hon. Ja, hon skrattar åt de andra barnen också, mig med nu faktiskt men Tilda är alltid roligast! Hon är en riktig solstråle vår lilla Lova.

3 kommentarer:

Jenny sa...

Kåldocka!

Alba gör också så med läppen. :) Hon hänger i sin gåstol numera. Amos är grymt avundsjuk på den.

Hoppas vattnet i baljan är lagomt varmt nudå för Tilda :)

Marika sa...

just det kåldocka heter det ju! Hoppas hon är mer nöjd i sin stol nu då. Den är suverän den där stolen. Lova sitter också korta stunder i sin men blir snabbt trött i ryggen och vill ur. Men hon tar sig bara bakåt.
Det blev lite väl varmt som motkompensation. :-)

Nallebr.. sa...

åå va fort tiden går!! hoppas ni får en bra helg! kram