måndag 16 augusti 2010

upp och ner, fram och tillbaka

Var ju iväg till vårdcentralen i fredags eftersom jag misstänkte att hon fått borrelia. Hon hade haft en rosa fläck på halsen där jag tidigare tagit bort en fästing. Men eftersom jag inte fick telefontid förrän dagen efter så kom vi till vc på fredagen istället. Då var fläcken borta och kvar fanns bara en röd knöl där fästingen suttit. Jag tyckte förståss att det var pinsamt och kände mig som en hysterisk mamma. Sjuksköterskan sa att det inte var vanligt att barn fick borrelia. Till saken hör att hon varit lite konstig och extra gnällig på sistone så jag har misstänkt att hon varit påverkad av något. Så i lördags såg jag att hon var alldeles röd i knävecket men tänkte inte mer på det. På söndagen kliade hon mycket där och jag kollade och det såg ut som om hon fått exem där. Suckade bara lite åt det och lät det vara så. Tänkte bara hålla ett öga på det så att det inte blev för illa. Men sen i dag så såg jag att det var en stor ring i knävecket. En typisk borrelia ring när det gått ett tag. Så då fick jag ringa vc igen. Det var lite pinsamt att komma dit igen med samma unge i samma ärende, men vad skulle jag göra. Denna gång konstaterades borrelia så nu går hon på penicilin. Som tur är kan hon nu äta tabletter så det är inte nått krig om medicinen. Hon var jätte duktig att svälja tabletten med lite lingonsylt.

2 kommentarer:

Britt-Marie sa...

Jaha, nu är ni tre stycken i familjen som råkat illa ut för de där äckliga krypen. Undrar om jag törs komma till er på svampjakt :0!

Helena sa...

usch så otäckt... tur att du uppmärksammade det hela och att du vågade trots att du nästan skämdes lite, men varför? Hon skämdes säkert mer som inte testade direkt... Tur att hon får medicin nu. Usch sådant är inte att leka med...