onsdag 4 augusti 2010

att åldras

Det började med att jag råkade se Jo-Jo på tv. Ni vet den där super nannyn som hjälper desperata familjer. Hon såg så väldigt gammal och sliten ut plötsligt! Hon som var ganska söt från början såg nu inte alls bra ut utan bara gammal. Vissa människor åldras ju vackert och andra inte riktigt lika vackert. :-) Sen mötte jag en förälder som jag inte sett på ett tag och hon såg också plötsligt väldigt gammal ut. Då tänkte jag: Hjälp jag tror vi börjar bli gamla nu! Snart börjar vissa av oss få barnbarn. Och när man får barnbarn då måste man väl vara gammal i alla fall. :-) Men det är konstigt när kroppen blir äldre så förändras ändå inte insidan på samma sätt. Blir utsidan skrynkligare så upplever jag insidan som slätare för varje år. Lättare att leva helt enkelt. Inte så många gropar att ramla ner i som man måste kravla sig upp ur. Men att jag skulle känna mig som 20 fortfarande är inte riktigt sant. Inte för att jag känner mig gammal inuti utan mer att jag känner mig slätare. Jag lever mer för uttrycket att man är alla åldrar man varit. Mer så känner jag mig. Lite åldersångest har jag börjat få. Tycker livet är för härligt för att det ska ta slut. Just nu skulle jag vilja leva för alltid. Leva i nuet för alltid. Får lite ångest när jag tänker på siffror. Som att om 7 år är Amanda 20 år, om 9 år har förmodligen båda stora barnen flyttat hemmifrån. Om 9 år är Tilda 13 år ,vilket känns helt obegripligt och lilla Lova 9 år! Om bara 5 år är Amanda myndig och om 2½ år ska hon få börja övningsköra! Jösses! Om 3 år börjar hon på gymnasiet! Om 1½ år är Wille också tonåring, då ska han snart börja få basröst och skägg! Min lilla unge ska få skägg! Det går ju inte!
Men jag får väl trösta mig med att jag själv fick visa leg på systemet två gånger av de tre gånger jag var in där, den här sommaren. Så själv håller jag mig väldigt ung och fräsch! ;-)

4 kommentarer:

Britt-Marie sa...

Hi hi, du tänker alldeles för mycket du. 7 år är en lång tid när man har den framför sig. Det är när 7 år har passerat som man tycker tiden är kort.
Du har alldeles rätt i att man känner sig yngre inombords än vad man ser ut på utsidan.
Det är när man ser på barnen som man förstår att åren gått.
Fast jag har svårt att förstå att jag har ett barn som drar mot 40 ;). Men det är bara att gilla läget så att säga, och ta tillvara på det man har.
Kram på dig ungen min

Madde sa...

Det är lite otäckt att tänka sådär framåt!!
Men skönt att du får visa leg! :-) Alltid lika roligt varje gång! hihi

Helena sa...

Måste säga att jag gillar din beskrivning över att bli gammal... slätare på insidan med den beskrivningen är väldigt fin tycker jag!
Kram på dig "gamling"

Nallebr.. sa...

härligt att du håller dig ung i vartfall;) hi,hi men visst får man lite ångest när man tänker på hur åren springer förbi en.. kram

vi har bott i vårt hus i 10 år tror jag.