måndag 12 oktober 2009

vecka 28

Var hos barnmorskan i dag. Skulle egentligen dit nästa vecka men eftersom jag inte gått upp något i vikt på 3 veckor och jag tycker inte heller att magen växt nått så fick jag komma en vecka tidigare. Men livmodern hade växt med två cm och så länge den växte så var det ingen fara sa hon. Jag ligger fortfarande på den undre kurvan.

Vikt: fortfarande 60 kilo
Sf: 24 cm

Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om? från familjeliv.

Jag undrar verkligen vad den växer av när jag inte ökar nått. Men säger de att det är ok så är det förmodligen ok. Ska tillbaka om 3 veckor igen.

3 kommentarer:

Nallebr.. sa...

halloj!! tänk va olika det är... en annan gick upp en masssa extra kilon och orode mig för det...
men oroa dig inte om barnmorskan säger att allt är bra!!! va pysslig du är.. önskar jag hade lite mer tid och hann göra lite mer av det som bubblar i huvudet:)

Anna sa...

Magen har ju växt på dig så du behöver nog inte oroa dig, fast man gör ju lätt det när man väntar.

På tal om bebisars drömmar. Gustav tror att Lilly drömmer om stora tuttar med mkt mjölk när det är en bra dröm. Eller små tuttar med lite mjölk när de är en mardröm:)

Marika sa...

Förmodligen har Gustav rätt. :)
Linda: Ja det är ju lite annorlunda att oroa sig för att inte gå upp. Det står oftast om att man går upp för mycket. Men det står också att man bör gå upp ett visst antal kilon, så jag vet inte... Men säger bm att det är ok så är det väl förhoppningsvis ok.