måndag 26 oktober 2009

Höstlov - första dagen

Första dagen på höstlovet tillbringade vi inomhus eftersom det regnade ute. Vi tog fram lite pysselsaker och satte fart på de kreativa gråcellerna.
Amanda gjorde en bordsdekoration av lite småsaker vi hade i pyssellådan. Jätte fin. Den ska vi ha framför adventsljusstaken sen.

Tilda är också en pyssel tjej. Hon gjorde en cirkel till mamma i födelsedagspresent. Fint Tilda.



Wille föredrar tvspel framför pyssel. Han var ute på fm med Tilda och Laban och lekte i vår gula lövhög under lönnträdet. Senare på kvällen kom han och sa att han frös. Det visade sig att han har 39,5 grader i feber. Hostar gör han också. Så nu har vi väl fått hit svininfluensan också. Det finns ett konstaterat fall i Glanshammar, en kompis till mig, så det är inte omöjligt. Det är också väldigt många i hans klass som är sjuka. Hoppas han kryar på sig snart gubben!

Vi bakade lite dumlemuffins också. Fick sånna hos Jenny när jag var där och fikade i torsdags och de var såååå goda. Få se om våra är lika goda. Vi har inte smakat än.
Ragnar har sovit gott i sängen i natt igen. Lugn och fin denna natten. Fast Calle klagar på hans fjärtar. Så nu ska han bara få äta torrfoder ett tag få se om han blir bättre. Annars får jag ta honom till veterinären. Han och hans syskon hade tydligen nån bakterie i tarmarna när de var mindre. Vill vara säker på att han blivit av med den.
Vi var iväg och handlade mat på fm i dag. Då blev han ju själv hemma. Den tiden tillbringade han bakom soffan där han alltid ligger när han känner sig otrygg. När vi sen kom hem så drabbades han av skrik sjukan. Han jamade och jamade och vad vi än gjorde så blev han inte nöjd. Tillslut gick jag och la mig i sängen med honom. Då blev han nöjd. Tyvärr så fick vi inte vara ifred för barnen så han somnade inte ordentligt. Men då gick Wille och la sig med honom, och då somnade han äntligen. Och sov vidare ensam i sängen. Han är som en bebis den här katten. Men så underbart speciell och mysig.






Inga kommentarer: