torsdag 22 juli 2010

Lova 6 månader

Inte riktigt än men på lördag blir min lilla bebis 6 månader. Redan ett halvt år har vi haft henne här. Det är otroligt vad fort det går.
Hon har en tand i underkäken på höger sida. Den använder hon när hon får in en sked i munnen. :-) Då biter hon fast skeden en stund innan hon låter mig ta ut den. Hon älskar vår mat om vi mosar den. Pureer är inte lika gått utan det ska tuggas. Gröt är gott om det är köpegröt. Provade hemmagjord havregrynsgröt men det var ingen hit. Hon sitter på golvet med kuddar som fallskydd. Och kastar sig åt sidan när hon ska komma åt en leksak som ligger där. Hon strular lite med sömnen just nu. Morgonluren är det oftast inget problem med men när hon ska somna för natten vill hon inte riktigt längre. Hon är jätte trött men vill inte sova. Jag har svårt att läsa av henne för att lägga henne vid rätt tillfälle. Hon är också ganska bestämd med vad hon ska äta. Vissa gånger duger bara gröten, andra gånger vill hon bara ha flaska, ibland ska flaskan vara varm och ibland kall. Så det är lite trixande innan hon fått i sig mat ibland. Det lyser bus i ögonen på henne så ibland bävar jag för när hon blir rörlig. Hon är väldigt pillig och ser allt som går att undersöka. Jag har fortfarande kvar liggdelen åt henne men har fixat en sele så hon kan sitta upp i den på ett säkert sätt. Dock är det inte mycket utrymme kvar för henne att ligga i den så senast till hösten måste sittdelen på. Hon är väldigt glad i sina syskon och skiner upp så fort hon ser dem. Skrattar glatt om de stollar sig framför henne. Hon börjar bli mer mammig. Har hon bestämt sig för att hon ska till mamma är det bara mamma som gäller annars skriker hon tills hon får sin vilja igenom.

I morgon åker vi till Västkusten över helgen. Vi har haft tur och lyckats få hundvakt åt Laban. Tack snälla Linda och Thomas. Ska verkligen bli jätte skoj att åka på en mini semester med familjen. Vi ska fiska krabbor och bara ha det jätte bra. Hoppas på ett dopp i havet också.

3 kommentarer:

Anna sa...

Stora tjejen! Redan 6månader, ja tiden går så fort.
Ha en bra helg på västkusten, kram kram:)

Linda sa...

Hej! Hoppas ni haft det bra, fick ni några krabbor? Det var nemas problemas att vara hund o kattvakt så det kan vi vara fler ggr om det behövs. Synd bara att det var så trist väder annars är det bara mys att få vara ute i Väringen. O synd att Laban lyckades ta sig ut i stugan.. :O tur det bara var för ngn timma. Nu ska jag jobba lite ;)

Linda sa...

Just, dockan som sitter ovanför badrumsskåpet är avstängd. Den skrämde SLAG på mig med sitt "tittut, jag ser dig" o "hejdå" i lördags natt. Thomas blev också rädd så ingen tröst där inte!