tisdag 27 juli 2010

31 års kalas i huset


I dag fyller min största älskling 31 år, ja han fyller 31 år fast han envist hävdar att han fyller 23 år... Det har han gjort sen vi träffades så jag har slutat tro på honom i den frågan. :-)

Morgonen bjöd på skön sång ifrån oss sångfåglar och två paket på sängen. Tilda var så förväntansfull så hon nästan sprack. :-) Lite frukost på sängen fick han också.

Calle tog med sig Amanda och Tilda med lilla båten och fiskade. De rodde med spinnare efter sig. Tilda lyckades fånga 3 abborrar medan Amanda kom hem tomhänt. Abborrarna var i perfekt storlek för rökning. Tilda slutade lyssna på Calle i båten och det resulterade i att hon fick kroken i fingret som hon nu har plåster på. Senare vid maten pratade vi om det, och att det är viktigt att hon lyssnar på vad vi säger för annars kan det bli så tokigt. En liten stund senare lyssnade hon inte igen och vi påminner henne genom att fråga: "Kommer du ihåg vad som kan hända om du inte lyssnar?" Till svar får vi: "Ja, det kan komma en krok." :-D

Jag provade att kasta lite från bryggan själv men det enda jag fick av det var ett myggbett. :-/

Lova fick mannagrynsgröt i dag som jag gjort själv. Det var mumsigt. Mer än en portion åt hon, med hallon och blåbärspuree till. Men jösses vad svårt det var att få bort gröten från henne och stol och golv sen! Fy sjutton. Den bara gled runt och vägrade försvinna.

Vi tog stora båten och åkte till åmynningen och kollade efter blå sländor också. Det är otroligt vacker natur där. Det var Lovas första tur med båten. Det hade hon nog gillat mer om det inte var för den otympliga flytvästen. Men det gick bra ändå. Vi stannade vid en sandstrand och badade en stund så då var hon nöjd igen. När hon vant sig vid vattnets temperatur så plaskade hon för fullt och grävde i sanden med händerna. Hon fick ha blöjan på sig för att inte få sand i stjärten. Jösses vilken otrolig uppsugningsförmåga. Tillslut kunde hon inte sitta i den utan den blev som en stor boll runt henne. :-) När vi badat klart gav jag henne till Calle för att jag skulle kunna klättra upp i båten. Då vickade han på henne för att busa lite med henne och tur var väl det. För där i hennes lilla stjärt satt det ett helt gäng med stora gruskorn! De var runt 7 mm stora och alldeles taggiga! Tänk vad oskönt om hon haft dem kvar där! :-) På vägen hem somnade hon nästan i min famn.

Till kvällen åt vi ugnsbakad röding med färskpotatis. Rödroms toast till förrätt och tårta till efterrätt. Tårtan smakade även Lova och den var mums tyckte hon. Calle gillar ju bär/frukt tårtor så det var banan, mandariner och hallon i tårtan. Som dekoration plockade vi vilda hallon som vi la i en hög ovanpå. :-) Vi skulle haft blåbär på också men de blev kvarglömda i bilen så de fick vi slänga...

Inga kommentarer: