torsdag 25 november 2010

Lova 10 månader!
Lova är nu 10 månader. 
Hon är 73,5 cm lång och väger 9850 g. en stor tjej. :-)
Hon är riktigt snabb på att krypa nu. Och en mästare på att bryta sig in och ut. Störst nöje att bryta sig in är till tvättstugan. Där finns nämligen katternas mat. Den är god. Mamma tycker dock inte att Lova luktar riktigt lika gott när hon ätit kattmat. I köket har vi nu satt grind för hela öppningen till hallen. Det gör att hallen får gå fri och att båda trapporna är skyddade. Det innebär också att det ser ut som f*n här. Dessutom är grinden ca 20 cm för kort vid kaminen och det har Lova nu i skrivandes stund upptäckt. Så nu ligger det en stol där också lite käckt. Katterna uppskattar inte vårat fortliknande hem. Det kräver av dem att de måste tänka och klura sig förbi alla hinder som vi ställer upp. För i samma stund som de kommit på hur de ska ta sig förbi så har även Lova klurat ut det och det blir nya hinder byggda. Vet inte vems inteligens det talar mest om.?
Lova har kommit på en ny rolig lek. Hon ställer sig på alla 4. Dvs med fötter och handflator i backen. Hon ser jätte rolig ut och är själv väldigt nöjd med sitt hittepå. :-)
Hon går genom att förflytta saker som hon tar stöd från. Som stolar och kartonger eller gåbilen. Det gör att de stolar som jag så klurigt lägger som hinder väldigt snabbt blir flyttade på och sedan inte alls fungerar som hinder längre... Typiskt!
Mamma och pappa har börjat komma igen. Hon hade en paus från mamma ordet då hon bara sa Öh! :-) Men nu har hon börjat säga det igen. :-)
Hon sover bra på nätterna och har äntligen accepterat sin säng här. På dagarna sover hon bäst i vagnen ute så hon får vara ifred. Inne går det bra korta stunder.
Dagarna går ut på att klättra och resa sig mot allt som går och även sånt som inte går. Lite mamma gnäll sådär på em. Men pappa duger bra han med nuförtiden.
Hon älskar att sjunga och sångsamlingen på kyrkis är en favorit. Hon klappar händer och vinkar och diggar loss. :-)
Så på det stora hela är hon en glad, sprallig tjej med upptäckar lusta och ett sjujävlans humör! Så hon klarar sig bra här i familjen. :-D

Inga kommentarer: