tisdag 16 november 2010

flytten

Nu har jag nästan flyttat allt. Vi skulle behöva grinden som sitter i trappen i Väringen här i Hagalund istället. Lova kryper in i tvättstugan och mumsar på kattmat. Men ställ upp kattmaten på bänken då kanske ni tänker. Men det är inte så enkelt för katten Ragnar klarar inte att hoppa ända dit. :-D Just nu står vagnen som ett stopp för dörrhålet. Då kan katterna ta sig förbi men det stoppar Lova. Andra "problem" är trapporna här i huset.... Stora trappen ligger det numer en stol för som hinder. Den lilla trappen ligger det också en stol samt en stor fotölj som hon inte kan flytta på. Så får det bli dessa 1½ mån vi ska bo här. Kaminen i köket har fått grinden som vi hade för kaminen i Väringen. Den blir ju glödhet och är så centralt i huset så den måste hon skyddas ifrån. Det var bara ett av de problem som vi stötte på vid vår hemflytt.

Ett annat problem drabbade Ragnar. Han fick dela transportbur med Nicko på väg hem. Någon av dem kissade på sig under turen, förmodligen Nicko som brukar ha både kräkts, kissat och bajsat vid bilturer förr. Nicko var bara blöt om tassarna så hon släpptes bara ut i snön, så blev hon ren av sig självt. Men Ragnar stackarn han hade doppat hela sin vackra långhåriga svans i kisset och fick sådeles förpassas in i duschen medan jag plockade ur bilen och plockade in kyl och frys varorna. Sen fick han åka i badkaret på en dusch. Detta uppskattades verkligen inte. Nyduschad och nytorkad fick han vara i badrummet med golvärmen på och torka ordentligt. Det uppskattades inte heller. Men sen fick han gå ut. Hela kvällen sen låg han i fotöljen framför brasan och värmde upp sig och torkade ur sig grundligt. Det var första gången som jag fick bada honom. Det gick såklart bra. Han är ju världens snällaste, men han gillade det inte. :-)

Sen regnade det också i går. Inte lite, utan massor. Och mitt i detta slask skulle jag flytta både det ena och det andra. Det var en dm vattenpöl bakom bilen där jag skulle plocka ur bakluckan. Inte läge för en flytt egentligen. Och det är märkligt att fast jag bara har tagit hem det viktigaste som kläder och matvaror så har jag ändå åkt 4 billaster. Visst en del har varit mitt tyg och symaskin och det är väl inte livsnödvändigt men jag ville ändå ha hem det. Men om jag nu tänker efter vad jag har framför mig i att göra så hade jag lika gärna kunnat låta det stå kvar där borta. Det är massor av saker som ska plockas ner och funderas över om vi behöver ha kvar, om det går att sälja, om det ska packas ner eller om det ska till Väringen. Det gäller verkligen att sortera sig i vad vi vill ha med oss dit. Och dessutom är det jätte svårt när vi inte vet hur länge vi ska bo där. Om det var för 3 månader så är det lättare att vara utan vissa saker, men om vi blir kvar där ett år så vill man ju har vissa saker tillgängligt. Hm, svårt. Men jag kan ju tänka som så, att det jag vill kunna ha på sommaren ska vara där. Det ska ju iaf vara ett sommarboende. Så ska jag försöka tänka när jag går igenom våra saker. Sen ska massor av saker kastas också.
Det jobbigaste blir alla utesaker. Som spadar och sånt. Som fryser fast i backen och måste flyttas på så fort som möjligt. Gungställningen måste vi också flytta innan den fryser fast. Fast just nu är allt fastfruset så nu går det inte att flytta på nått ute. Så när det blir mildgrader igen så får vi passa på att flytta sånt. Och hur gör vi med cyklar och sånt??  JA många funderingar blir det. :-)

Inga kommentarer: