onsdag 24 november 2010

laktorianer

Sitter här och är lite sur. Undrar hur det går för Calle och Tilda på sjukhuset. Om de får i henne den där förbaskade laktulosen eller inte. :-(
Kan inte annat än att undra hur det kan vara så snett. Om vi hade varit vegetarianer. Då hade vi fått specialkost åt henne på fsk. Eller om vi hade en religion som förbjöd oss äta vissa saker. Då behövs inga papper. Men bara för att min unge råkar få ont i magen av laktos och vi märkt att hon mår bättre utan laktosen då ska det finnas papper på det för att hon ska kunna få specialkost. Och hon måste genomgå plågsamma undersökningar för att få dessa papper. Och ja, jag tycker att det är plågsamt att tvinga i ett barn två glas av någon vidrig smörja. Ett barn som är väldigt noga med vad som får passera hennes mun annars. Ett barn som är livrädd för nya smaker och saker, och som fortfarande inte vågar slicka av visparna med kaksmet. Bara om det är grädde smakar hon. (laktosfri sådan då) Att detta sen ska ske på fastande mage gör ju inte saken bättre... Och uppepå detta ska hon stickas 7 ggr. Under 3 timmar ska detta hålla på innan hon kan få nån mat. Förmodligen längre eftersom det kommer ta 3 timmar innan de fått i henne laktulosen. :-(  Allt detta för att det måste finnas ett papper på att hon får ont i magen av laktos för att hon ska kunna få specialkost. Det borde räcka med att vi testat och konstaterat att hon inte får ont i magen när hon äter laktosfritt.

Vi ska banne mig bli laktorianer här hemma. Det innebär att vi inte äter laktos av ideologiska skäl.  Sen tror vi på att laktosen är oren (man får faktiskt ont i magen av den) så där har vi en till anledning till att få specialkost.

1 kommentar:

Anonym sa...

ja jag förstår att du är irriterad. men anldedning är nog sannolikt att alltför många blir laktosintoleranta på egen diagnos, och faktiskt så är det inte alltid det som är orsaken. Laktosfri mat är dyrare precis som glutenfri mat. Så de måste väl dra nån slags gräns. Men jag skulle också bli irriterad. Det är som med sockret. Bara för att några är hysteriska ska alla sluta äta socker på dagis, men alla slutar väl inte äta kött bara för att några är vegetariander?? På Amos dagis ville de ej servera fika på lucia pga sockret. I stället var det skinkmackor....hade vi varit vegetarianer så hade jag rivit upp himmel och jord och krävt dem att inte servera kött. Jag valde dock att sluta strida....du vet i bland får man bara stå ut.