torsdag 27 maj 2010

såååå arrrrrrg!!!!!

Vad är det med dagens skola egentligen?????
I dag kommer Amanda hem och säger att hon fått uppskrivning för frånvaro för att hon inte satt på sin plats i klassrummet!!!! Snacka om kränkande behandling! Det värsta av allt är att jag tror det har direkt koppling till mitt samtal till rektorn häromdagen.
Då gällde det en öppethus dag som vi fått information om. Två lappar har vi fått via mail. En från rektorn och en från läraren. I INGEN av lapparna står att öppethus kvällen var obligatorisk för eleverna och att om de inte kunde komma så skulle jag lämna in en ledighetsansökan. Det står INGENTING om att om de inte kommer och inte har lämnat in en ledighetsansökan så får de gå i skolan 2 timmar eller om det var halva dagen på torsdagen dagen EFTER skolavslutningen. Om de inte kommer den dagen heller så får de kvarsittning till nästa termin! När då Amanda inte kom på öppet hus för att vi inte hade möjlighet att skjutsa henne den kvällen så blir AMANDA "hotad" av sin lärare att hon får gå på torsdagen istället. Läraren säger till AMANDA att hon ska lämna in en ledighets ansökan. Inte ett ljud till MIG!! Jag ringde då och ifråga satte detta till rektorn då jag anser att de inte kan lägga "strafftid" efter terminslut. Rektorn säger då att det inte är straff eftersom de andra eleverna ska få kompledigt för att de var på öppet hus vilket Amanda då inte kan få eftersom hon inte var närvarande. Rektorn säger också att det inte kan vara torsdagen efter skolavslutning som det gällt utan någon av de andra torsdagarna, dvs antingen denna torsdag eller nästa torsdag. Om detta har jag heller inte hört något och ingen annan elev eller förälder heller. Komptiden är alltså satt dagen efter skolavslutningen så vitt jag vet nu. Talar också om att jag tycker att det är dåligt att Amanda ska behöva ta skit för något hon inte kan rå på. Det var ju inte hon som skolkade utan jag som inte hade möjlighet att skjutsa henne. Då är det väl ändå jag som ska få skiten, eller åtminstonde information om att det är obligatoriskt!!!
Hur är tanken att eleverna ska lära sig respekt om inte ens lärarna klarar av att vara förebilder?? Vad blir det för känsla hos en elev som ignoreras på en lektion för att hennes mamma är lite obekväm och ringer och bråkar om felaktigt beteende. En lärare ska väl ändå kunna uppföra sig? URSH!!! Så ilsk jag blir!


Och när jag nu ändå morrar av mig så kan jag berätta att puckot till granne som bygger hus bredvid oss kom till Calles kontor i går och ville att han skulle skriva på ett papper om deras avloppsanläggning INBLANCO!!!! Hur dum i huvet får man bli???? Trodde han verkligen att vi skulle skriva under någon på hans avloppsanläggning som vi inte får läsa vad det handlar om?? Calle var så klart så klok att han inte skrev på något. Dessutom måste även jag skriva på och det tänker jag verkligen inte göra. Det handlar väl om nått dumt att vi godkänner att han lägger avloppet närmare vår tomtgräns än vad som är föreskrivet. IDIOT!

Om ni inte märkt det så är jag arg. :-)

2 kommentarer:

Jenny sa...

jag hatar när man använder barnen som informationsbärare eller budbärare. Vissa saker ska man som vårdnadshavare och förälder få info om punkt slut! Jag tykcer de gott kan be henne om ursäkt för att de inte informerat hennes vårdnadshavare. Jag använder ofta det ordet, det brukar ge lite bättre effekt har jag märkt. Föräldrarätten är rent juridiskt oerhört stark det ska gudarna och rektorerna veta!! Stå på dig. Var arg hemma, var proffessionell när du ringer och använd väl valda ord eller begrepp, ta fram socionomen i dig, Det retar gallfeber på dem men de tar till sig det man säger bättre. :) Kram!

Anna sa...

Ja ibland undrar man hur de tänker i skolan och vad som händer när man inte är med sina barn. Jag är så glad ändå att mina barn går i en liten skola. Det känns tryggt och de har underbart rara lärare.
Hoppas det ordnar sig för Amanda så hon slipper sitta kvar.
Kram och trevlig helg på er!