fredag 21 maj 2010

gärdesgård

I går var det fortsatt fint väder. Lova var lite krånglig och verkade inte må riktigt ok fast hon ändå inte var riktigt sjuk heller. Gnällig och missnöjd vilket hon inte brukar vara. Jag lyckades ändå få till en kärra häst skit som jag fyllde på odlingslådorna med och sen lite jord också. Sen vaknade hon igen och jag fick ägna mig lite åt henne istället. Men senare på dagen fick jag ner lök och fröer i odlingslådorna så nu är det i stortsätt klart. Jag ska plantera ut jordmandel och luktärter sen när frostrisken är över. Tänker göra ett litet stöd av flätade vidjor från sommarstugan åt luktärtorna. Jag har länge velat göra sånt men inte haft nånstans att sätta det. Men nu ska jag passa på.
Tildas odlingslåda ska jag fylla på med jord också men det är ingen brådska med det eftersom hon har sina plantor i fönstret än så länge. De ska också planteras ut sen när frostrisken är över.

Det växer så det knakar i rabatterna. Jag har fortfarande inte fått till det så att det växer jämnt över hela rabatten. På vissa ställen står växterna och trängs och på vissa ställen är det barmark. Jag har ändå gjort vissa omflyttningar i år så att det ska bli bättre. Men jag försöker också inse att man inte behöver nå perfektion på en gång utan det kan få ta sin tid. Men det är svårt. Jag vill ha en väl uppvuxen trädgård i perfekt skick direkt. :-)

I dag ska det komma en man och sätta upp gärdesgård runt vår trädgård. Det ska bli sååååå skönt att kunna släppa ut både hund och unge utan att behöva oroa sig för väg eller grannar. Men jag vågar inte riktigt tro att det ska vara sant att han kommer i dag. Känns overkligt på något sätt. Sitter mest och väntar på ett återbud faktiskt. Kanske för att det är så efterlängtat staketet.

Det pockar på lite uppmärksamhet i hushållet här. Det ligger fullt med skor i vardagsrummet, en blöja som Tilda tog av sig i går ligger brdevid samt hennes ridkläder som av någon underlig anledning också hamnade där. Köksgolvet är i stort behov av ett svabbtag samt köksluckorna. Tvätten är jag ganska i fas med så den ska mest vikas och underhållas så det inte svämmar över igen. Sängkläderna är det dags att byta igen.
Jag tänkte kanske baka en rabarberkaka till helgen och fixa lite pure´ till Lova. Lillskruttan blir 4 månader på måndag!!! Och sen behövs det handlas igen också. Så sysslolös blir jag inte i dag i alla fall. :-) Ganska skönt att ha städat innan helgen så vi bara kan göra roliga saker då istället. :-)

Trevlig helg på er bloggläsare!!!

3 kommentarer:

Anna sa...

Vad duktig du verkar vara med din trädgård, här hemma växer bara ogräs känns det som!
Gärdesgård skulle jag också vilja ha det är så fint tycker jag.
Ha en mysig helg, kram!

Anonym sa...

Jag kommer och våldgästar dig efter den 29:e. Jag lovar att jag ska ta hand om Lova så du kan påta i din kära trädgård. Kram från mamma

jenny sa...

så fint ni har det!