tisdag 2 februari 2010

vardag

I går tog jag det här kortet på Lova, 8 dagar gammal. Hon har fått ben när hon ligger på rygg. :) Vecken på benen börjar fyllas ut så hon är inte fullt så skinnig och mager längre. (jo hon har varit mager överallt utom på kinderna) Det gör att hon har lättare att hålla värmen nu också och behöver inte vara inlindad i fleece filt hela tiden. I dag lossnade naveln också så nu behöver man inte vara så himlans rädd om den längre. Nu ska hon snart få bada sitt första bad. Kanske i kväll. Ska bli spännande att se vad hon tycker om det. Förmodligen är hon lika lugn som alltid. Hon gör inte mycket väsen av sig den här tjejen. I dag var första gången som hon skrek en liten stund. Jag var upptagen med nått och kunde inte komma direkt. Men så fort jag tog upp henne så blev hon tyst igen. På nätterna stånkar hon mest tills jag vaknar.

Dagen har gått åt till att försöka röja lite här hemma. Diskbänken var ett kaos efter gårdagens kvällsmat. Det ligger saker överallt och tvätten måste vikas. Efter lunchen gick vi ut Tilda, Lova och jag. Jag försökte skotta lite för bvc ska komma på hembesök på måndag och då behöver hon nånstans att parkera bilen. Det har varit lite sådär med skottandet här hemma. Jag har varit höggravid med foglossning, och Calle har jätte ont i ryggen. Så därför är vår parkering inte direkt lämpad för bilar utan fyrhjulsdrift. När vi kom in var det dags för mellis. Jag är konstant hungrig nu för tiden. Jag som inte varit så hungrig den här graviditeten tar väl igen det nu. Jag har redan gått ner till 59 kilo. Bara 3 kilo kvar till normalvikt. Antar jag behöver äta mycket för att tillgodose Lovas matbehov.

I går hade jag så himla ont i magen igen. Så i morse ringde jag till spec mvc och pratade med läkaren. Jag ska få komma in på koll i morgon igen. Men bara därför så har jag inte ont i magen i dag. Det brukar komma på em men än har jag inte kännt av nått. Skönt iof men pinsamt. Får väl se om det håller i sig över kvällen, då får jag ringa återbud.

Tilda är bättre nu. I går åt hon kvällsmat och kräktes inget på hela dagen. I dag har hon också mått bra. Inte klagat på ont i magen alls. Däremot har jag Amanda hemma i dag. Hon har haft ont i huvudet ett par dagar och i dag har hon ont i magen. Men hon har inte kräkits nått så det är svårt att avgöra hur sjuk hon är eller inte är. Hon är specialist på att fejka den tjejen. :)

Ragnar har hunnit bli 6 månader. Han tappar tänder för fullt. Jag har aldrig i mitt kattägande liv märkt av när en katt byter tänder förut. Men Ragnar han har blödit och haft väldiga besvär. Först trodde vi att han fått nått i halsen för han drog med framtassarna över munnen. Vi hade liksom inte blivit förvånade med den tur vi har just nu både materiellt och hälsomässigt. Men sen när jag tittade så hittade jag en tand som lossnat. Sen såg jag att det var fler tänder som var på väg att lossna. Stackaren, jag tycker så synd om honom.

Gissa om han hade saknat mig när jag låg på bb. Han var såååå mammig när jag kom hem. Nu har han lugnat sig lite, men har flyttat tillbaka till min säng om nätterna. En gång har han lagt sig i spjälsängen sen vi kom hem. Då fick han bannor och sen dess har han låtit bli. Men han ligger gärna bredvid mig eller i knät medan jag ammar.2 kommentarer:

Himlan sa...

Vad goa de är dom små liven. Hoppas övriga familjen klarar sig från kräksjukan. BLÄ!

Ellinor sa...

såå söt hon är ! :)