lördag 20 februari 2010

insnöad

Inget kalasande blev det i helgen. Mamma ringde i går och sa att hon hade feber stackarn. Och sen ringda Anna och sa att tåget inte gick längre pga snökaoset. Så här i efterhand kan jag säga att det var ändå tur att ingen tog sig hit. Det är ju fullständigt kaos i dag. Snön yr kring husknuten och det är 15 minusgrader. Jätte kallt ute jag lovar. Jag var ut och skottade på parkeringen och höll på att frysa ihjäl. Gissar att det inte ens syns att jag skottat där nu.
Det är i alla fall ingen risk att vi svälter ihjäl här hemma då vi hade köpt mat att bjuda på i helgen. :) Och jag hade bakat tårta och kakor. Vi kommer rulla ut härifrån sen när snön slutar vräka ner och vi kan gå ut igen.

Vi passade på att baka bullar när vi ändå var insnöade. Två satser blev det. Calle gjorde jätte stora bullar och jag gjorde 4 längder. Jag gjorde dem på rekordtid. Jag fick stressa som sjutton för Lova var inte alls med på noterna så hon skrek och ville till mamma. Hon är en riktig mammagris den ungen. Amanda fick i uppdrag att gå runt med henne lite så hon skulle vara lite mer nöjd i alla fall.

I natt har Lova och jag inte sovit särskillt mycket. Lova har haft mig som napp och vägrat sova om hon inte fick ligga så. Så där har jag legat som en ostkrok för att inte ligga på henne och så hon ska nå åt. Jag har jätte ont i ena bröstvårtan i dag. :( I natt hoppas jag verkligen att hon sover åtminstonde en stund själv.

Nu håller Calle på att förbereda maten för kvällen. Det blir rödspättaroulader som vi skulle ha bjudit på. Smaskens! :) Det tycker Ragnar med. Han svansar troget runt Calles fötter för att få sig en mumsbit. Han brukar få lite skrufs när vi äter fisk.

3 kommentarer:

Anna sa...

Visst är det drygt med vintern som aldrig tycks ta slut. Snön yr runt knuten här med.

Lilly har oxå använt mig som tutte vissa perioder, nu tycks det blivit bättre igen. Jag blir sååå stel av att sova illa. Men jag vill ha henne hos mig i vår säng. Tycker det är så mysigt :)

Gott med bullar, ska nog baka lite jag med någon dag. Ha en bra söndag. Kram från mig

Anonym sa...

rödspättaroulader....recept tack! Gjorde jordnötskakorna i går. Smarriga!!! i morgon ska jag baka bröd. Momors mjukaka. Riktigt gott och en lingonlimpa. Snacka om att man känner sig som en bullmamma!/Jenny

Anonym sa...

by teh way, när alba har mig som napp får jag svamp rätt lätt på bröstet och det gör ont. så badda då och då med vatten och bikarbonat så kanske det hjälper