tisdag 1 december 2009

Ragnar

Jag pratade med veterinären i går igen om Ragnars mage och fjärtande. Han har nu ätit specialfoder ett tag som inte hjälpt ett dugg mot diarren. Däremot tog maten slut lagom i helgen så han fick de stora katternas mat. Då blev det bättre korvar, ett tag... Fjärtandet är faktiskt nästan bra nu. De nya rekomendationerna som vi ska hålla oss till nu är så kallad skonmat. Dvs vit kokt fisk och mager nötfärs. I dag och i går har han ätit kokt sej. Himlans gott tycker Ragnar. Han fick också restriktionen att bara få små portioner varje gång vilket inte uppskattas. Ragnar tjatar hål i huvet på oss här hemma när det är tomt i skålen. Men jag försöker iaf ge honom lite men ofta. Men jösses vad han äter mycket. Jag fick inget bra svar på hur mycket mat per dag han skulle äta och jag undrar hur mycket han KAN äta egentligen... Han skulle avmaskas också tyckte hon så det är gjort.

I dag kom Nicolina fram och luktade på Ragnars mat när han stod och åt. Vilket framsteg! Och i går hade Ragnar och Luffsen gosat sina huvud mot varandra. Och tjuriga Trollan hon går iaf in och lägger sig på övervåningen nu. Förut har hon hållt sig i tvättstugan.
För ett tag sen tog jag in henne och stängde dörren till tvättstugan. Jösses vad sur hon blev då. Men jag tror ändå det gav lite resultat för hon vågar sig in igen nu. Jag tror nog hon kommer smälta så småningom, hon är bara väldigt svårflirtad.

Ragnar och jag vi blir bara mer och mer polare nu. Om jag sitter och äter så räcker det inte med att ligga på stolen bredvid mig utan han måste ligga så att han har kontakt. Oftare på kvällarna nu så kryper han upp i knät även om favoriten är att ligga bredvid mig. På mornarna väcker han mig med en nospuss och spinn. :) Så gudomligt underbar!!!!!! :)

2 kommentarer:

Britt-Marie sa...

Apropå Ragnar, så känner jag mig riktigt priviligierad (stavas det så?) om du säger att han bara kryper upp i ditt knä. För när Tilda och jag satt i soffan och läste saga i söndags så låg han faktiskt i kitt knä och sov, hi hi.

Marika sa...

Visst är han HELT UNDERBAR!