torsdag 17 december 2009

Ragnar Retsticka

Ragnar Rökare har slutat fisa nu! Äntligen! Och det ligger korvar i lådan varje dag istället för blaskhögar. Och ändå har han varit upp på bordet och slickat av leverpastejen från Tildas kvarglömda smörgås. Så han verkar inte vara så känslig mot annan föda heller. Det är skönt för han äter allt han kommer åt. I går hade han varit en tur på köksbänken också och vält ner en blomkruka och burken med tandpetare. Det är ju tur att han har något att göra när han är själv hemma. :)

I natt har han sovit hos mig igen men natten innan roade hans ig med att retas med Nicko hela natten. Han har utsett henne till sitt offer och terroriserar henne så fort hon kommer innanför dörren. Ca 1 meter från henne sitter han och tittar på henne. Sen gör han ett utfall i ett försök att få igång gammelkattan att leka med honom. Det går väl så där. Nicko morrar till åt honom och vifftar med tassen åt honom sen går hon undan en bit. Och Ragnar följer efter och lägger sig en meter ifrån henne och stirrar på henne. Nicko undrar verkligen vad det är som händer. Hon brukar ju alltid komma undan genom att bara gå undan jämt. Men Ragnar ger sig inte. Han har lärt sig att ljudet från kattluckan betyder att nu kommer någon som jag kan terrorisera. Fast Nicko är roligast att retas med. Luffsen saknar ju förmåga att reagera och luktar bara på honom och går vidare. Sen kan Ragnar hänga honom i svansen, Luffsen bryr sig inte. Trollan är för tjurig så hon fräser ifrån på riktigt och hoppar upp på varmvattenberedaren så han inte kommer åt henne. Åh, jag ser hur Ragnar önskar att han också kunde hoppa så där högt så han kunde komma åt henne.
Fast katterna går ut genom kattluckan så har inte Ragnar försökt sig på att gå ut där han också. Han tycker det är för läskigt där ute. Och nu är det dessutom kallt också. Jag tycker det är bra att han håller sig inne ett tag till. Jag tror han kommer gå ut med oss sen i vår när det är varmt och jag också går ut. Eller så går han inte ut alls. Det visar sig.
Han är i alla fall världens mammigaste gosplutt. I morse höll jag på att bli tokig på honom när han väckte mig genom att killas med sina morrhår i min näsa. *spinn, spinn* *kill, kill* Men han är för go så jag kan inte ens bli arg på honom.

1 kommentar:

Anna sa...

Ja, hon växer så det knakar Lilly, redan 4månader! Snart kommer din lilla ut, 7 jan 17.17 :)
Tänk vad kul om vi skulle kunna ses i vår nångång, du, jag, Linda, Åsa, Linda N det vore så skoj.
Mina barn får inte jullov förrän på tisdag, så olika det är.
Idag har vi -16 grader, hu så kallt! Trevlig helg, kram