fredag 25 december 2009

julafton med tomte besök

Julafton böörjade som vanligt med Nissepaket. Tilda hade kommit in till oss på natten så Amanda och Wille öppnade utan henne. Tilda öppnade senare. Efter en lugn frukost så började vi göra oss vackra och fixa det sista med maten. Mormor och Kalle kom runt 12 och strax deärefter kom moster Anna. Vi åt julbord som vanligt, och som vanligt blev det massor kvar. :) Men vi var i god fas med tiden så när disken var gjord började Kalle Anka. Tilda var väl sådär imponerad av programmet och ville höra saga istället. Hon började också bli rastlös av väntandet på tomten. Men strax efter Kalle Anka så kommer han äntligen! Tilda är ju inte ett dugg rädd utan öppnar åt tomten. Stackars tomten ser så dåligt så Calle får hjälpa honom att läsa på paketen han har med sig. Wille och Tilda hämtar paket från tomten.
Moster Anna väntar snällt på sina klappar.

Även tjockis-jag fick julklappar.

Mormor Bitte

Amanda tycker fortfarande att tomten är liiite läskig.

Tilda hämtar paket hos tomten.
Åsså en avslutnings kram till Tomten som tack för alla paketen.

Amanda och William tackar också snällt. Tilda hade inte tid att gå tillbaka för att knäppa kort på alla tre. Hon hade paket att öppna.
Stackars morfar Kalle han missade tomten som vanligt. Han väntade så snällt på att Calle skulle komma ut till honom på kontoret, men Calle blev ju upptagen med att hjälpa tomten som så oväntat dök upp.
Barnen blev väldigt nöjda med sina paket. De strålade hela kvällen när tomten gått. Jag blev också nöjd! Vi fick en brandspruta av mamma och Kalle vilket var jätte bra. Den sår nu i hallen mellan de två eldstäderna. Tryggt att veta att den finna där om det skulle sprätta ut och ta sig. Det är en sån sak som tyvärr aldrig blir av att köpa.
Vi åt lite efterrätt också, kesoalamalta. Mumsigt värre. Och Amandas hemma gjorda kolor!
Och sen lekte vi med julklapparna. Familjen Sundin som inte alls är så pyssliga av sig satte sig hela högen med Tildas pärlor och pärlade pärlplattor. :) Wille satt med sitt nintendo ds, så klart, men han pärlade lite han med.
Amanda höll låda för moster och mig på kvällen. Vi målade naglarna med Amandas nya nagellack och Amanda pratade på. Amanda fick hjälp också av moster hur hon skulle göra med nya locktången. Mamma är ju värdelös på sånt. ;) Men tillslut fick hon till det och med lite övning så kommer det bli jätte fint. Lockarna satt tom kvar på morgonen efter. Sent om sider kom vi isäng. Nöjda och glada med dagen.


1 kommentar:

Britt-Marie sa...

Tack för en jättemysig julafton. Det är roligt att se hur barnen ändrar beteende inför tomten från år till år. Snart kommer det en ny liten parvel som är livrädd för den läskiga gubben, hi hi.
Synd bara att min Kalle alltid missar tomtens ankomst. Jag undrar om han är så rädd för att träffa tomten, att han självmant håller sig undan ute på kontoret. Nåja han fick ju klappar ändå så det gick ingen nöd på honom.
Tack Marika för att vi får dela julaftonen med hela din härliga familj. Och tack Anna för att du också vill vara med oss.
Kramar från mamma