onsdag 30 december 2009

galna barn och barnmorske besök

I går badade vi bastu hela familjen. Tilda och jag vi gav upp först. Amanda och Wille och Calle de utmanade sig själva i bastun och gick sen ut för att rulla sig i snön. Amanda och Wille har gjort det förrut men då var det inte -24 grader ute. Calle brukar "bara" kasta snö över sig. De sprang ut i kylan många gånger innan de vågade sig på nått försök att rulla sig. Amanda var först och hon la sig på rygg men klarade inte att rulla sig. Wille stack ner rumpan och sen tjöt han som en stucken gris och sprang in. "Det är kallt! Det är kallt!" skrek han :) Konstigt? :D
Bilden på Amanda måste man nog klicka upp för att se ordentligt, det ångade så mycket att det knappt syns att hon ligger där i snön.
I dag har vi varit till bm igen. Min bm hade ledigt så jag fick gå till en annan. Allt såg bra ut och när vi väl fick komma in gick det fort. Magen hade växt 2 cm enligt henne men hon mätte väldigt annorlunda mot min bm. Vikten har traskat upp till 66 kilo nu. Så 10 kilos övervikt har jag lyckats med. :) Det är ganska ok. Sammandragningarna fortsätter, men jag känner mig ganska lugn nu eftersom det inte hänt nått av dem tidigare. Så nog ska jag klara nästa dygn också, det tror jag. Sen när jag väl klarat det så kommer jag väl gå över tiden istället :)
Ragnar har lyckats få en kompis! Luffsen och han busade i går. Lustigt att den äldsta katten orkar busa med honom men inte de andra. Nicko accepterar honom och pussar på honom men där går gränsen. Trollan hon bara morrar och fräser fortfarande. Hon är hiskligt envis den kattan.
På kvällarna ligger Ragnar på hundfilten vid tv och sover, han vill inte ligga i knät då. Ibland lägger han sig på puffen vid mina ben. Men så fort vi går till badrummet för att göra oss iordning för läggning så kommer han efter, och då ska han ligga i sängen vid mitt huvud och sova. Och sen på morgonen väcker han mig med lite slick på näsan och spinn. :)

3 kommentarer:

Anna sa...

Vad kul med snöbad! Förstår att det var kallt, här hade vi -25 grader i natt. Mysiga kattor du verkar ha. Våran kattunge har överskottsenergi nu när hon inte vill vara ute, så hon tar ut allt på granen, kulor flyger härs o tvärs i huset! Ha en bra nyårshelg och gott nytt år på er!

Anonym sa...

våra ungar badade också i snön utan bastu!! Dock ett varmt bad efteråt. Jag har sammandragningar hela hela tiden, hade det i två veckor med Amos så det är väl bara att stå ut, men fan vad less jag är. var du glad för dina 10 kg, jag närmar mig 30 kg mer och mer för varje dag....../J

Britt-Marie sa...

Brrrr. Jag som knappast vill gå ut med kläder och stövlar på.
En annan sak. HUR KAN MAN VARA SÅ BRUN I SLUTET AV DECEMBER. Herre gud, så där brun är ju inte jag ense under sommaren. Rackarns orättvist tycker mormor.