måndag 28 december 2009

sammandragningar

I går kväll och natt hade jag sjukt mycket sammandragningar. Klockade dem för skojs skull och de kom med 5 min mellanrum och varade drygt 1 min var. Det har lugnat ner sig nu men jag har fortfarande sammandragningar. Men de gör inte ont, en del känns som mensvärk med de flesta är bara vanlig sammandragning. Och vad jag vet har inte slemproppen gått än heller så jag borde kunna hålla mig till nyår. Men man vet ju aldrig....

I dag har vi varit på aurorasamtal. Calle var med den här gången. Vi gick igenom förlossningsjournalen från Amandas födelse. Det som jag trott var 2 timmars utrivning var egentligen 1 timmes utrivning. Och förlossningen var snabb i relation till att jag var förstagångsfödeska. från 8 på morgonen den 31 jan till 17.34 den 1 feb. 38 ½ timme. Men den aktiva perioden var bara 5½ timme som jag kan säga att jag hade smärtsamma värkar. Det är både lättande att det gick så fort och samtidigt oroande. Det brukar gå fortare andra gången ju. Men det ska nog gå bra. Jag vill inte banga i alla fall.
Vi pratade smärtlindring i utrivningsskedet vilket är det jag oroar mig mest för. Nu finns det en morfinspruta man kan få för de där sista jobbiga minuterna i utdrivningen. Om jag bara tål den kan den vara ett bra alternativ. Sammanfattningsvis kom vi fram till att skräcken kommer mycket från att jag inte fick något stöd under arbetet. Att det var där missen låg. Ingen pratade med mig och jag visste inte vad som hände. Så det ska jag skriva med i mitt förlossningsbrev att det är viktigt för mig att jag informeras om vad som händer och vad jag har för alternativ. Sen har jag ju Calle vid min sida också. Jag litar på att han kan hålla mig närvarande så mycket det går och om jag inte är närvarande så kan han fatta bra beslut i mitt ställe. Men jag tror inte han kommer hamna illamående i en sackosäck 3 meter ifrån mig i alla fall. Jag tror jag känner mig så förberedd och redo som jag kan i alla fall.

1 kommentar:

Britt-Marie sa...

Snälla, snälla försök att hålla dig stilla nu sista dagarna så du inte skyndar på förlossningsdatumet. Ingen bebbe innan nyår ;)
Kramar från mamma