onsdag 2 december 2009

förlossning!

Nu är det klart!!!! Ja inte själva förlossningen förståss utan beslutet hur det ska gå till. Jag har varit och träffat världens underbaraste läkare. Trygg och förtroendeingivande! Hon svarade sakligt på alla mina frågor. Hon sa att jag fick föda vaginalt om jag ville. Risken för komplikationer var inte så mycket större. De skulle bara ha lite extra koll på mig under förlossningen om det skulle tillstöta komplikationer. Det som kan hända är att livmodern spricker i ärret men det var ovanligt. Hon såg det inte alls som något hinder att föda vaginalt. Hon sa att de skulle vara restriktiva med värkstimulerande dropp och igångsättning men det känner jag mig bara trygg med. Jag avskydde det värkstimulerande droppet under Amandas födelse. Jag ska få en tid hos en aurora barnmorska för att samtala och göra upp en plan för förlossningen. Det känns jätte bra.
Nu är jag faktiskt inte lika rädd som jag trodde jag skulle vara. Mer nervös. Det känns läskigt men skönt att ha tagit beslutet. Men jag fick en tid för snitt den 12 jan om jag skulle ångra mig under tiden. Jag har också möjlighet att ångra mig när det väl satt igång. Men det ser jag mer som en nödutgång som inte ska användas. Den är mest till för att lugna mig under tiden.
Så nu vill jag ha all information som jag kan få om förlossningar! Ska låna böcker om förlossningar. Ska gå på informations träff om förlossningen på USÖ på måndag.
*LÄSKIGT*

3 kommentarer:

Anna sa...

Du ska se att det kommer gå superbra, du verkar helpeppad på att föda vaginalt! Det är ju en smärta som är övergående och det finns smärtlindring att få. Dessutom får man en underbar liten bebbe oxå! Kram

Marika sa...

Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra. Taggad är jag. :)

Anonym sa...

det kommer gå galant!! Kom i håg, inställningen och din förberedelse är viktigast! Tänk bara så många jobbiga saker man klarar av i livet, då är ju en förlossning egentligen ganska minimal för den är ju över sen. Jag tror på dig!! /J