söndag 20 december 2009

extra födelsedag


I dag har vi fyllt år här hemma. Först fyllde jag år, så tilda sjöng "ja må hon leva..." för full hals på trappen med blommor i handen till mig. Sen var det pappas tur att fylla år så då gick hon ut och plockade mer blommor till honom och sjöng lika vackert för honom. Tänk att man kan få ha födelsedag så där bara plötsligt ibland. :)

I helgen har Tilda och jag bakat havrekex. Åter igen en nyck av graviditeten. JAg blev så himla sugen på dessa farmors godsaker så jag var tvungen att göra dem. Jag har inte gjort sånna på flera år för att det är så kladdigt och krångligt. Men det gick bra. Och goda blev de. Fast det tyckte förståss inte Tilda.

Amanda har bakat kola och knäck. Mumsigt värre. Men nu har vi haft främmande så knäcken är slut. Blir till att koka lite mer i veckan.

I dag pysslade barnen ihop varsin apelsin med nejlikor i. Dessa ska vi hänga upp i fönstret sen.

Calle har roat sig med att röka diverse köttbitar och fisk. Laxen blev jätte god!!! OCh köttet blev det olika resultat på. Men med tanke på att det var första gången så är det inte lätt att veta hur mycket salt och hur länge det ska rökas. Nästa gång kommer det bli perfekt resultat som alltid när Calle sätter klorna i nått.

1 kommentar:

Britt-Marie sa...

Åh, har du bakat havrekex. Då kan jag tänka mig ett litet undantag från mitt ratande av spannmål, bara för att det är julafton och för att de är sååå goda.
Längtar och väntar på att träffa er alla. Bara två arbetsdagar kvar.