torsdag 23 september 2010

Ventilen pyser...

Ok, jag ska tala om vad det är som snurrar i mitt huvud nu när Lova sover en stund och jag inte kan besluta mig för vad jag ska baka till mamma...
Så klart har det med valet att göra. Det skrämmer mig. Alla skrämmer mig. Inte själva valresultatet som sådant utan människorna.
Vi bor i ett land med demokrati och yttrandefrihet. Yttrandefrihet är för mig väldigt viktigt. Vet inte riktigt varför just det är så himla viktigt, men jag tycker att ALLA har rätt till sina egna åsikter. Och ALLA ska ha samma rätt att få säga dem inom lagens ramar förståss.

Och nej, J, jag röstade inte på SD och inte på KD heller för den delen. :-) Men jag tycker inte att varken media eller folket sköter den här situationen särskilt moget faktiskt. Alla verkar vara rädda att stöta sig med folket. Jag är av den filosofin att vi ska hjälpa varandra. Men om man tar på sig för mycket, så hjälper man inte någon och i slutändan kanske man går under båda två. Det är inte ett dugg bättre. Snarare värre faktiskt för då har man inte ens gett den hjälpsökande en chans att söka sig till något annat ställe där de faktiskt kunde fått det bättre istället. Sen har vi såklart bekymret med att alla länder inte vill ta emot hjälpsökande alls, men det tänker jag inte gå in på mer för då kommer det här inlägget bli flera kilometer långt, men det förändrar egentligen inte själva grundtanken ändå.
Nåja, det som skrämmer mig är hetsen. Att människor ska behöva ha livvakter för att de har en åsikt som inte stämmer överrens med flertalet av folket. Det är ju helt sjukt. Dessa människor som hetsar de med annan åsikt är ju inte ett dugg bättre. Det skrämmer mig mer än att SD kommit in i riksdagen. För dessa människor anser sig ju vara rättfärdiga människor med moral. Läskigt!!!! Jag sympatiserar absolut inte med nazism överhuvudtaget. Kan heller inte se nazismen i själva politiken. Kanske finns den där. Kanske hade den synts om även SD hade fått komma fram i media. Fått frågor av smarta journalister. Så att folket hade kunnat se vad de hade för ideer och politik. Det som jag som lekman idag vet om SD är hetsarnas åsikt som säger att de är nazister och främlingsfientliga, och det lilla man hört från dem själva att de vill förändra invandrarpolitiken.
Sen kan jag inte riktigt förstå hysterin om att de ska kunna göra sån stor skillnad i regeringen. De är ju ändå i väldigt underläge. Om de tycker en sak som är extrem så finns det ju fortfarande massor av sossar och moderater som i slutändan är många fler röster än SD. Alltså kan de inte komma nån vart med sina extrema ideer. Och om de då skulle utnyttja sin makt som vågmästare så är det ju upp till alliansen och de rödgröna att gå med på deras spel eller inte. Det som oroar mig i sånna fall är att jag inte har en blekaste aning om var de står i andra frågor. De är ju så specialiserade på just invandringen. HAR de ens någon politik på alla andra områden??? Finns det inte några regler för nya småpartier?? Att de ska ha nån slags grundläggande politik??
Jag tänker inte heller gå ut med att detta är min slutgiltiga åsikt, färdig och klar! Jag tror det är farligt att inte ta in nya saker. Att inte våga lyssna på andras åsikter, även de extrema. Att man sen tar ställning och förkastar eller inte. Men sluta aldrig lyssna!!!
Nu har Lova vaknat igen så nu måste jag leka livräddare igen. :-) Det är ett heltidsjobb att hålla den ungen vid liv. ;-D

1 kommentar:

Anonym sa...

ja de har annan politik, höger och konservativ. Homofobi är ett tydligt inslag och jag tror de är abort motståndare (med betoning på tror) Det finns kopplingar till rörelser som vit makt där nazism är ett viktigt inslag och för tio år sedan hade sverige demokraterna nazist uniformer på sina partimöten. Så det är allvarligt. Men demokrati innebär precis som du säger....de har rätt till sin åsikt på alla sätt och vis. Men vi ska vara lite oroliga, för precis så här började hitlers karriär, en flirt till ett folk som såg en problematisk situation...nu gör SD sin flirt...Men man ska inte hetsa nån, man ska möta dem och ta kampen den demokratiska vägen. Helt klart! Inte gå ner på en sån låg nivå att man hotar mm Men att samlas och ha en manifestation mot tex främlingsfientlighet tycker jag är bra, kanske inte en manifestation mot sd utan snarare mot rasism och nazism. Då kan man samlas, känna att man inte är ensam och få kraft att orka ta kampen den rätta vägen och visa andra partier och politiker att de har ett ENORMT ansvar nu!!/J