tisdag 16 mars 2010

Lova 7 veckor

Lova är nästan 6 v på kortet där hon skrattar.
Lova är 7 v om en dag. Sitter i bilen på väg till eller från Kista mässan

Fina tulpaner som jag fick av mamma på Kista mässan. Tänkte skriva lite om hur Lova är just nu. Kortet är från i lördags när vi var till Kista mässan.
På söndagen sen blev Lova 7 veckor gammal. Lova är väldigt glad av sig. Hon ler så fort hon ser någon och pratar med dem. Favorit sysselsättningen är att ligga vid bröstet. Där behöver det inte nödvändigtvis komma någon mat, bara att ligga där är fullt tillräckligt. Det tråkigaste som finns är att åka bil. Då skriker hon sig blå. På nätterna sover hon bra. Somnar runt 22-23 på kvällen och vaknar som tidigast kl 5 men oftast mellan 6-7. Hon väger nu 4430 gram och drar 62 i kläder. Så hon är lång och smal. För två veckor sen mätte hon 56 cm. Lova är ganska mammig, vill helst vara i famnen även om hon inte ammas. Nyfiken är hon för hon vill bli buren så att hon ser omvärlden. Hon sover fortfarande i sin vagn om nätterna men jag ska snart prova sängen igen få se om hon kan sova där istället. Det bästa stället är ändå att sova bredvid mamma med bröstet i munnen. Men jag får så väldigt ont i ryggen av att sova så, så jag är tacksam för varje timme hon sover själv. Hon vägrar för det mesta nappen. Nån gång har jag lyckats få henne att ta den i 1 min sen har hon somnat. Hon föredrar sin egen hand. Lova är väldigt stark i både nacke och ben fast hon aldrig tränat dem. De få stunder hon ligger själv så gör hon det i babysittern. Hon har inte tappat nått hår än utan det hon föddes med växer. Nu börjar det lägga sig ner lite i alla fall.

3 kommentarer:

helena sa...

om du inte redan provat det så prova lägga kuddar bakom ryggen så underlättar det lite om hon inte vill sova själv - din rygg alltså:) då får man mer stöd... kramis

Anna sa...

Så söt hon är! Lilly blir 7mån imorgon, helt otroligt vad tiden går. Kram

Anonym sa...

alba var bara 54 lång tror jag. men 5,7 kg. lova verkar ju växa riktigt bra på längden, ännu en anledning till att inte bekymra sig över vikten. gud vad hon ser pigg och glad ut. Alba ler i bland men är svårflörtad. i går stack jag ut till marieberg och köpte en sån där flaska som u hade. numera suger hon på tumme väldigt mycket och jag gör allt för att få henne låta bli. är inne på napp nr 5 nu....ingen större framgång!