tisdag 9 mars 2010

hysteri och vårkänslor

Vi åkte till öppna förskolan i dag jag och småttingarna. Jag skulle väga Lova för att se hur mycket hon gått upp i vikt nu när hon bara bett om flaska 2 ggr på en vecka. Jag har tyckt att jag haft mycket mat åt henne de andra dagarna. Men gissa om jag blev förvånad när hon bara gått upp 20 g på en v. Ledsen blev jag också. Kände mig misslyckad. Försökte få tag på bvc när jag kom hem men de hade stängt för dagen, och tur var väl det känner jag så där i efterhand. Ringde också några hjälpmammor men ingen svarade. Det var ju mitt på dagen så alla jobbar såklart. Tillslut skriver jag in min oro på familjelivs hemsida även om jag vet att svaren man får där kan vara lite så där många gånger. Men nu är jag glad att jag gjorde det. Jag fick veta att det är normalt att de går upp så lite på en vecka. Jag fick också lite tips om hur jag kan göra för att få ordning på amningen. Men framförallt blev jag lugnad av att jag inte utsätter mitt barn för något dumt när jag är envis och vill helamma. Det kändes jätte skönt.
Tycker faktisk det är märkligt att det inte delas ut info blad på bvc om amning. Massor med annan info får man men inget om amning. Jo att det bästa för barnet är att helammas. Men inget om den slingriga vägen dit. Dåligt!!!
Har också upptäckt att jag har vätske brist trots att jag dricker minst 3 liter vätska varje dag. Hoppas amningen går lite bättre när jag fått upp vätskenivån hos mig. Eller det går ju inte dåligt i den bemärkelsen, mer än att Lova gått upp lite i vikt. Jag sitter gärna med henne vid bröstet hela dagarna om hon vill det. Jag älskar att amma. Men jag vill att hon ska må bra också.

I dag har det verkligen droppat från taket. Trodde det skulle rasa ner men det verkar vilja smälta ner istället. Inte mig emot. Blir betydligt mindre att skotta då. :) Jag hade tänkt gå en promenad efter lunchen men vi kom aldrig iväg eftersom all energi gick åt till att diskutera amningen på familjeliv.

Nu bakar Amanda och Tilda muffins från boken Amanda fick av mormor i helgen. Ska bli såååå mumsigt att smaka sen. Är ju sötsugen utan dess like nu för tiden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag vet hur det känns, men du är absolut inte misslyckad. Du får gå på Lovas allmäntillstånd, hon verkar ju må jättebra. Alla barn passar inte in i BVC kurvorna och vikt mallarna. /J

Helena sa...

Viktor höll de på att jämra sig över att han inte ökade som han skulle - de var tom så envisa att jag lät mig övertalas att de skulle få ta ett glutenprov på honom.. stackars barn, men han tuttade på mig och då gick det superbra med sticket och sticket och de andra sticken som behövdes för att få fram blod så att det räckte till provet. Han hade inte nåt fel... var alltid glad och nöjd och aktiv men ökade inte enl deras kurva... jag är glad att jag var så fast besluten att amma så jag inte gick på deras bråk. Friska och nöjda barn får i sig tillräckligt men alla kan inte öka på både längd och bredd. kram på er och håll fast vid din dröm!! Hoppas att vi kan ses snart!!