lördag 20 mars 2010

längtan


Åh, jag längtar efter våren. Jag vill kunna gå ut på gräsmattan utan att drunkna i djup, blöt snö. Jag vill känna doften av spirande gräs. Kunna lägga Lova på en filt och greja i trädgården. Gräva lite här och fixa lite där. Släppa ut Tilda att leka i den efterlängtade sandlådan. När våren kommer är jag förmodligen inte en vandrande matmaskin till Lova längre utan perioderna mellan matning är förhoppningsvis lite längre. Det är ju för sjutton 20 mars och allt ligger i vila. Kom på här om dagen att jag inte klippt äppelträdet än. Har liksom inte slagit mig att vi gått in i mars när det är så mycket snö. Men det har jag börjat med i alla fall. De grenar jag når utan stege kan jag ta. Att släpa fram en stege är ju inte ens att tänka på i den här snön. Jag behöver skydda mina småträd från rådjuren också men vägen dit känns så oändligt lång så det blir aldrig av. Förhoppningsvis tycker rådjuren likadant så de får stå ifred ett tag till.

Ser lite blå himmel så här på morgonkvisten så förhoppningsvis så får vi se solen i dag. Det blåser ganska mycket i trädtopparna, men det brukar vara ganska lugnt på vår tomt ändå.

1 kommentar:

Anonym sa...

jag längtar sjukt mycket efter våren! tänkte att du får komma hit på lunch då så ska du få vara mitt trädgårds-smakråd och rådgivare :) /J