fredag 18 mars 2011

så gick det...

...åt helvete då! :-(

Tilda är på akuten med sin pappa.
Hon vägrar sedan lunch att dricka och äta. Jag lyckades få i henne kanske 3 dl vätska på fm med all världens mutor och övertalning. Sen gick hon på toaletten och hade diarre'. Efter det vägrade hon både äta och dricka. Det GICK verkligen inte. Hon ville bara ha pappa. Så jag ringde hem pappa och sen ringde jag till 1177 igen. Där sa de bara att jag skulle försöka få henne att äta. Men hon fick sova en stund. Så jag lät henne sova, och hon sov, och hon sov. Vaknade till och somnade om. Och vägrade hela tiden att dricka och äta. Pappa kom hem och inte ens han fick i henne något. Så var vi tillbaka på steg 1. Ingen kraft i musklerna alls. Vill inget. Apatisk. Vill inte vara själv men gör ingen ansats till att följa efter eller förflytta sig på något vis. Vill bara sova. Vi gör båda två tappra försök att få igång henne. Erbjuder ostkrokar, kinderägg, allt som hon önskat sig, men inget går i. Vi lyckas med hot tvinga i henne kinderägget och 3 ostkrokar. Då dricker hon lite vatten också. Men hon orkar inte sitta upp själv utan bara hänger.
Så då blir även Calle orolig. Vi börjar prata om att åka in med henne. Hon gråter och vill inte åka till sjukhuset. Men hon vägrar fortfarande äta nått.
Så Calle ringer. De misstänker uttorkning.
Nu är de på akuten. Mitt barn med sin pappa. Och jag är kvar här hemma med de andra barnen. Ovetandes och maktlös.
Inte för att jag inte tror att de klarar av det,för det tror jag verkligen. Pappa var den rätta att följa med henne till sjukhuset. Utan för att jag inte vet vad som händer. JAg vill vara med och trösta. Hjälpa till. Veta.
Min lilla envisa skrutta! <3

2 kommentarer:

Anonym sa...

men lilla pluttan, och så lilla tilda då ;) Berätta hur det går /J

Linda sa...

Hoppas ni mår bättre snart!! Tycker synd om er :( Men kan inte låta bli att le lite åt hur envis Tilda är ;) Nu kommer det snart bli lite lugnare i plugget så då kommer jag och Alma gärna och hälsar på er ngn dag.. ja, när ni är friska då =)