torsdag 17 mars 2011

när det går åt FEL håll

Det gick inge bra för Tilda i dag. :-( Hon blev bara slöare och slöare under fm. Till slut ville hon inte dricka vatten heller utan bara sova. Så jag fick ringa 1177 igen.
Jag fick prata med en underbar kvinna som hette Kerstin. Hon beordrade mig att tvångsmata henne med vätskeersättning. 1 tsk var 3:e minut. Så vi satte klockan på ringning var 3:e minut. Sen började en stor operation av mutor, hot, bedjan och lirkande. Vissa gånger hann det ringa en gång till innan hon tog emot skeden. Oj så jobbigt hon hade. Efter 1½ tim hade hon fått i sig 1 dl. Då var hon så trött så hon somnade mellan skedarna.
Snälla Kerstin skulle ringa upp igen och höra hur det gick för oss kl 15. Hon sa att Tilda kunde få sova en timme för att återuppta skedarna sen. Så Tilda fick sova. Det tyckte hon var så skönt. Då fick jag en stund på mig att stoppa i mig lite lunch också. Sen fortsatte vi kampen om skedarna. En liiiiiiten skillnad i ögonen såg jag. Hon protesterade mer också.
Ville INTE!!!
Kl. 17 ringde Kerstin igen. Sen skulle hon sluta. Då hade jag fått i Tilda ½ dl till. Jag fick riktlinjer att hon måste kissa en gång till under dagen samt dricka minst 5 dl vätskeersättning totalt under dagen. Hon skulle också vakna till mer annars fick vi åka till sjukhuset med henne. Strax därefter kom älskade pappa hem. Han övertog skedandet och Tilda fick i sig ytterligare med vätskeersättning. Och snart började hon vakna till mer och mer. Hon orkade kolla lite på tv. Satt och pusslade lite med pappa i soffan. Allt medan klockan fortsatte att ringa var 3:e minut.
Kl 20 var hon så trött. Då avbröt vi skedandet och hon fick gå och sova. Hon har inte fått i sig 5 dl vätskeersättning men har även druckigt vanligt kranvatten efter varje sked. Och den mängden ökade väldigt på slutet. Minst 2 dl vanligt vatten bara sen pappa kom hem. Och 3 dl vätskeersättning. Så vi bedömde det som ok. Men i morgon ska jag fortsätta ge henne vätskeersättning. Kanske inte skedat men jag vill nog att hon ska få i sig iaf en dos under dagen.

Så så har vi haft det under dagen. Sen har jag haft Lova också. Trött och gnällig. Henne har jag lyckats få i kanske 4 dl välling och 2 dl vatten under dagen. Men hon är iaf uppe och går. Två bajsblöjor under dagen, så det går frammåt för henne. Men inte är hon bra inte. Men vi fortsätter kämpa vidare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Litet tips! Blanda vätskeersättningen med saft så blir den lite godare.

Anonym sa...

men stackars liten! Jag hade gärna erbjudit mig att hjälpa till, men vi kommer bara om det verkligen verkligen krisar, vill inte ha in kräksjukan hit! Men ring om det blir panik, då kommer jag så klart! /J