måndag 25 oktober 2010

julklappsfunderingar

Snart är det jul. Jag sitter här och funderar lite över julklappar. Framförallt är det svårt att komma på något bra till Tilda och ännu värre till Lova. De har alla leksaker som finns i världen. Vi har ju försökt rensa ut leksaker för att de har för mycket. Men vad ger man då i julklapp till en 4 åring så hon blir glad? Lova behöver knappt få något alls. Hon förstår ju inte ändå. Men det är klart att det är roligt att ge ändå. Var hos kompisar i fredags och de hade en saccosäck i vardagasrummet åt sin 1½ åring. Det kanske vore nått. Vi är ju många och får inte plats i soffan. Om Tilda och Lova har varsin saccosäck då så kan de sitta i den och kolla på tv eller läsa bok. I alla fall Tilda kan ju sitta i den nu. Det är mysigt med saccosäckar. Tyvärr brukar katter också tycka det är mysigt, att kissa i dem... Inte så trevligt kanske.. Vet inte hur pass "kissa inne" riskabla katter vi har nu. Nicko kan nog börja snart eftersom hon är så gammal. Då får hon åka till himlen ögonaböj. Men det räcker ju med ett kiss så är den förstörd sen. Å andra sidan måste vi ha grind för Tildas rum så inte Lova tar sig in där och då kommer katterna inte heller in där. :-D
Det är ju små nissepaket som ska luras ut också. Då blir det nått smått i leksaksväg i alla fall. Men jag har ingen aning om vad än.
Annars är det mest praktiska saker som hyllor och sånt som jag vill ha till dem. Men hur kul är det att få på julafton. Tänker nästan följa min kompis Jennys förslag att slå in leksaker som ligger och väntar på att den rätta åldern ska infinna sig, alltså sånt som vi redan har. Tilda märker ingen skillnad och blir lika glad för det. Då blir det inte ännu mer leksaker och hon kan få nästan hur många paket som hellst. Det går väl ett par år till, sen märker hon nog skillnad. Det är ju svårt det här för jag märker på Tilda hur mycket mer hon leker med de saker hon har nu när vi rensat bort massor. Så de saker som ska in i huset ska vara "rätt" saker. Vad "rätt" saker är har jag inte riktigt kommit fram till. :-P Vad som inte behövs är iaf dockor, barbie/bratz, lego, ja det var vad jag kom på just nu. Tilda önskar sig ett eget ds, men det är hon väl ändå för liten för? Är så trött på alla teknikprylar....
Mina funderingar runt Amanda och Williams julklappar kan jag ju inte skriva om här eftersom Amanda brukar läsa min blogg. :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

men tilda vill väl jättejärna ha ett my little pony slott?! Våra små får nästan inget. Alba får en cykelhjälm och amos får en bok och tillsammans ska de få en låda duplo som vi har i förrådet som vi dammar av och slår in. Men alba skulle inte fått nåt om det inte vore för att vi verkligen behöver en cykelhjälm och hennes farmor ville så gärna ge. Herregud, hon blir ju glad av inslagspapper.
Jag minns en jul då Amanda och William klev upp kl 5 på morgonen och öppnade alla julklappar :)