tisdag 17 november 2009

storstädning och barnmorskebesök

Storstädning: Äntligen är vi nästan klara med storstädningen/saneringen. I lördags tog Calle vardagsrummet, då satt jag bara och tittade på för jag hade överansträngt mig i fredags så mina fogar ville inte samarbeta alls. Barnen städade övervåningen. I söndags tog Calle hall och kök och Labans skrubb och jag tog badrummet. I måndags tog jag skafferiet. Och i dag gjorde vi tvättstugan, jag rensade i Tildas rum och Calle rensade bastun. Så nu är det bara vårt sovrum kvar. Där har jag redan sanerat tidigare så där är det mer röjning av saker som ska göras. Det är konstigt att allt hamnar på en byrå bara för att den råkar stå där. Ska nog försöka mig på det i morgon. Ragnars låda har nu fått flytta in i tvättstugan. Så skönt att slippa dessa grus korn under fötterna i badrummet.
De andra katterna har fått komma in till deras stora förtjusning. Ragnar och Luffsen möttes i dag i tvättstugan. Han är så cool Luffsen. Ragnar fräste åt honom och Lufsen bbetedde sig som om Ragnar var luft och gick för att gosa med mig istället. Han är inte som alla andra katter Luffsen, antingen är han ovanligt klok eller så förstår han helt enkelt inte kattspråk.
Jag sorterade lite bland lådorna i tvättstugan också så nu är det förberett för bebis. Både Tilda och bebis har sina kläder i tvättstugan och det är väldigt smidigt tycker jag. Direkt från torktumlaren ner i lådorna bara.
Tilda lekte massor i sitt nystädade rum, med sorterade leksaker. Jag har satt skyltar på lådorna åt henne nu så det ska bli lättare att städa. Vi pusslade ihop alla pussel som hon har för att se hur många bitar som fattas. Det var en del...

Amanda är bättre i dag. Hon hostar men febern har gått ner, hon har också väldigt ont i halsen. Vi köpte nån tablett som ska lindra halsen, men jag vet inte om den hjälper nått för henne. Hon har i alla fall börjat röra sig igen och det är väl ett tecken på tillfrisknande. Så det var ingen svininfluensa i alla fall. Då kanske vi hinner ta vaccin innan i alla fall. Ska vänta till nästa vecka för det är tydligen helt hysteriskt på mässan just nu. Har sagt det många gånger nu men säger det igen, det borde gå att organisera på ett bättre sätt.

Barnmorskebesök har vi hunnit med i dag också. Magen hade växt till 29 cm nu. Det är 2 cm på 2 veckor. Jag håller mig fint på kurvan och det är bra. Järnvärdet var väl inte toppen men inte allarmerande heller. 116. Man ska ligga runt 120 tyckte jag hon sa. Inga tecken på diabetes heller.
Jag oroar mig en del för förlossningen. Nu är det bara två veckor kvar tills jag får veta om jag får föda vaginalt eller ej. Kan inte svara på vad jag vill ha för svar där alls. Är rädd att jag blir besviken och lättad om jag får ett nej, att jag blir rädd och nervös om jag får ett ja. Jag har bestämt mig för att inte tänka för mycket på det innan jag fått nått svar, men det är inte så lätt det heller. Jag känner mig inte förberedd på vaginal förlossning och lite at jädraranammat har försvunnit, samtidigt vet jag att om jag överhuvudtaget ska ha någon chans så är detta sista chansen. Jag tänker på fördelarna med vaginal förlossning. Man kommer hem tidigare och är på benen fortare, slipper ha ett sår på magen i två veckor, amningen kommer igång lättare (tror jag) och sen segern att ha gått emot och trotsat rädslan.
I övrigt är det 54 dagar kvar till beräknad förlossning, eller 53 nu för klockan slog just över midnatt. :) Och det går skrämmande fort känns det som.
Det är också märkligt, denna oförmåga att somna på kvällarna. Har jag väl somnat så sover jag med små avbrott på dass ca 4 ggr per natt men jag somnar om på en gång. Calle har gett upp och sover snällt vidare nu. Skönt det för det känns inte kul att störa honom hela tiden. Fast han blir störd ändå när jag ränner. Jag har Ragnar som sällskap i mitt rännande. Han följer troget med på toaletten varje gång jag går upp. Sen sitter han på Tildas pall och jamar. Sen dröjer han en stund innan han återtar sin plats bredvid min huvudkudde i sängen och somnar in igen. Denna procedur återupprepas ca 4 ggr per natt. Att han orkar. :)

1 kommentar:

Anna sa...

Ja här skulle det oxå behöva storstädas, men jag har ingen lust alls med det :(
Vad spännande, nu är det inte långt tills er bebis kommer, undrar vad det blir. Jag gissar på en liten pojke! Kram Anna