måndag 9 november 2009

förbaskade ohyra

Förbaskat också. Jag var till veterinären i dag med Laban och Ragnar. De hittade ett ägg på Laban. Förmodligen har de fått mjällkvalster. Vad innebär detta? Jo totalsanering av huset!!!! Lämpligt när man är höggravid och inte klarar normal vardagsstädning. Piss och vademekum! Blir så suuuur! Det bästa är att de ska få behandling mot all ohyra som finns i detta land så inget ska kunna överleva här hemma. Men det kommer kosta skjortan!
Det svåraste är att få barnen att hålla kattfritt i sina rum. Trots att jag säger att de måste hålla dörrar stängda så står de ändå öppna. Vet inte hur nitisk man ska vara. Jag har tvättat allt som går att tvätta i deras sängar. Känns inte kul att behöva göra om det nu igen när de har haft varsin katt sovandes där inne igen. Jag hoppas det räcker med att de får dammsuga om sägarna och skaka alla sängkläder. Får ta en tvätt omgång till sen när katterna fått behandling.


3 kommentarer:

Helena sa...

Låter mer som löss?? har aldrig hört om mjällkvalster ägg?? Men löss, om det nu är det dör inom 24 timmar utan värd djur så då är det enklare... städa noga och de som man missar dör själva efter 24 timmars djurfritt. Men jag kan ju inte säga att det är löss... men hoppas kan man ju städmässigt. kram

Ellinor sa...

Usch va jobbigt, tycker synd om dig! och djuren..

Marika sa...

ska iaf behandla med ett medel som tar bort ALLT, löss, loppor, kvalster!!! SÅ de ska få sig en omgång de sent lär glömma. :)
Exakt vad det är visste han ju inte säkert då han inte såg något levande djur, men vi har haft mjällkvalster på kaninerna i sommar så det troligaste var att det är det. Men dö ska de snart i alla fall!!! JAg är på krigsstigen!!!!!!!