torsdag 5 november 2009

Det snöar!!!

Det snöar äntligen nu!!! Det började så smått i går kväll och nu är det faktiskt vitt på backen också! Så himla trevligt! Hoppas det håller i sig till helgen så barnen får ta fram pulkorna och åka lite. Tilda frågade genast om tomten skulle komma i dag nu när det snöade. Vi pratade länge om när tomten kommer och jag försökte förklara så gått det går för en 3 åring som inte har någon tidsuppfattning. Tillslut sa Tilda: *suck* så krångligt! Så kan det vara.

Vi var till barnmorskan i går. Allt såg bra ut som vanligt. Sf måttet var nu 27 cm och jag hade gjort ett litet skutt upp på kurvan istället för ner på kurvan som sist. Hjärtljuden låg på mellan 147-151 slag per minut. Huvudet låg neråt men inte fixerat, men det blir det nog inte heller med fjärde barnet. :) Vi pratade förlossning och hon sa att det är specialistmödravården som beslutar om jag får föda vaginalt eller inte. Dit ska jag den 2:a dec. Så det blir till att vänta tills dess. Vi fick information om en signemetod som hon tyckte vi skulle träna på tillsammans. Så det gjorde vi i går kväll. :) Vi får väl vara duktiga och träna varje kväll nu så ska det nog bli bra det här. Vi fick sprutan mot svininfluensan också. Var tveksam in i det sista, men nu är det gjort. Calle fick också en spruta. Så i natt har det gjort ont i armen om jag legat på vänster sida och i fogarna om jag legat på höger sida. Rygg och magläge är ju inte aktuellt alls. Mycket snurrande blev det. Vilket gjorde att jag försov mig i morse också.

Jag hade möte om det nya dagiset de ska bygga i Glanshammar. Jag var där som representant för föräldrarna plus att det är väldigt nyttigt för mig om jag ska starta min egen verksamhet här så småningom. Jag får många ideer.
Nu är jag mest orolig för alla papper och anmälningar som ska göras hit och dit för att få starta. Det är inte bara ett papper som ska fyllas i. Dessutom är det jätte svårt att veta vilka papper som ska vart och vem som är behörig osv, osv. Men jag hoppas kunna bena ut det mesta i morgon när jag ska sitta på kontoret hela dagen och pula med det här. Jag är lite begränsad här hemma då jag inte har någon skrivare till den bärbara datorn. Jag ska försöka få till ett skrivbord ute på kontoret här hemma där jag kan sitta, då har jag både skrivare och dator. MEn nu sitter jag i vardagsrummet med den lilla bärbara och spar ner allt jag tror jag behöver på usb minnet som jag sen skriver ut på kontoret när jag komemr dit. Krångligt!

I kväll ska vi iväg och bowla med jobbet. Jag blir ensam tjej med alla andra gubbar för den enda andra tjejen som blivit bjuden har tackat nej. Bowla kan jag ju inte heller göra med mina fogar. Så för mig blir det mest att äta lite mat sen är jag chaufför till gubbarna. :) Men det går ju det med, men det hade varit roligt att få bowla lite.

Lille ragnar ja! Han blir bara mer och mer hemtam för varje dag. Nu känns han fullständigt avslappnad här hemma. Han fullkomligt anfaller mig när jag kommer hem efter att ha varit borta ett par timmar. Spinner och jamar! Han är så go. Han delar huvudkudde med mig på nätterna. När jag vaknar och ska gå på toaletten så följer han med mig dit. Sen följer han med mig tillbaka igen. Så go.
De andra katterna är inte riktigt lika reserverade längre. Det är Trollan som är långsint men jag tro hon kommer smälta hon med så småningom.
I går köpte vi specialmat till honom som kanske ska stabilisera magen lite. Han får också en dos med några goda magbakterier som ska hjälpa honom med fjärtandet och uppblåstheten. Jag hoppas han blir bättre av det. Veterinären trodde inte att det var något annat fel på honom. Ibland är kattungar känsliga för den höga proteinhalten som är i kattungefoder sa hon. MEn vi tar en dag i taget nu så får vi se var vi hamnar i det här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt med snö?! Där vet jag inte om jag håller med. här har det också kommit lite. Det är väl mest barnen som har skoj med den. För en annan är det ju bara jobb :)
Är hemma med magsjuka, inte kul! Kram till er alla/M

Anna sa...

Ja här snöar det lite oxå, mysigt! Gustav springer och kollar i fönstret då och då för att se om det inte går att ta fram bobben snart!

Måste fråga, vad jobbar du med nu? Nyfiken som jag är.... Kram

Anna sa...

Ok, vad driftiga och duktiga ni verkar vara! Spännande att starta eget, om jag skulle starta eget skulle det vara något inom loppis/café. Jag älskar ju att baka vilket inte är så bra när man behöver bli av med gravidkilona:)