onsdag 2 februari 2011

tom

Ibland får jag en känsla av tomhet. Allt tar slut inom mig. Det känns som att det alltid är jag som ska anpassa mig efter andras behov. Det är jag som ska ta hänsyn till alla andra. Mina egna behov och känslor existerar inte ens. Vad JAG tycker spelar ingen roll. Jag ska anpassa mig. Självklart gäller det inte inom min egen familj förutom i relation till barnen förståss, men det är ju som det ska vara. De är ju barn.
Men i alla andra relationer. Jag ska anpassa mig för att passa in, för att få vara med. Jag fixar och trixar för att det ska bli bra. Skjuter mina egna behov åt sidan för att andra ska få det bra. Ställer upp här och ställer upp där. Och ändå får jag bara känslan av att vara till besvär. Lite av den där Ove i Solsidan. Fast han bara tar och tar. Men jag känner mig lika önskvärd som honom, FAST jag försöker vara till lags. FAST jag försöker vara en god vän, mamma, bekant, granne you name it. FAST jag suddar ut alla möjliga behov som jag själv har för att tillgodose den andre.

Så blir jag tom....

Orkar inte ge nått....

Blir nästan ilsk. Fast jag mest är ledsen.

Och till syvene sist så är det ändå mig själv det är fel på. Om jag då lät bli att anpassa mig hela tiden efter andra. Om jag då stog upp lite för mig själv istället. Lät mig själv få ta lite plats. Då skulle det inte ta slut. Då skulle inte JAG ta slut. Men då ligger den där rädslan och lurpassar.
ENSAMHETEN...
Ingen vill vara med mig...
Ingen tycker om mig....

Så jag fortätter att köra mitt race. Upp och ner, upp och ner...

2 kommentarer:

Anonym sa...

du är inte som ove, har aldrig vart och kommer aldrig bli. Men ditt blottande om ove-rädslan odlar ju så klart en grund för många ove-skämt. :)
Jag tycker om dig.
/J

Helena sa...

Usch vännen, ser dig inte som Ove... ser dig alltför sällan dock - så någon Ove vän är du inte:)Det blir lite bättre när barnen växer upp lite mer, men när de är små orkar man inte allt man vill - och ska nog heller inte vilja för mycket för det går oftast inte iaf... Vill va med dig, men finns oftast inte tid för då går jag sönder om jag ska pressa in det också - men jag tänker på dig massor! Tycker om dig! Är glad för att du finns! Stor kram Vännen - för alltid Vi 1/3:)