tisdag 22 februari 2011

det knallar och går

Lova börjar så smått traska runt nu. Sen några dagar tillbaka har de snabba små stegen mellan saker utökats till lite längre promenader mellan saker. Nu kan hon gå 2-3 meter utan att ramla. Hon går också rakt ut helt frivilligt. Hon behöver alltså inte ha någonting framför sig som hon går till för att gå. Men fortfarande så kryper hon hellst. Eller går utmed saker.

Tilda har idag gjort något riktigt minnesvärt. Hon har för första gången i sitt liv stoppat sallat i sin mun. Helt frivilligt också.
Det började för ett tag sen då vi haft bladpersilja på mat som dekoration. Vi har då sagt att man blir stor och stark av dessa blad. Rätt som det var så käkade hon upp ett sånt blad. Och vi såg genast hur hennes muskler växte. ;-) Sen ville hon självmant ha ett persiljeblad på maten till lunch. Pannkakor. :-D
Men hon käkade upp det också.

Så i dag åt vi köttfärspaj och hade sallat till. Och gissa om jag blev förvånad då hon bad om att få sallat helt självmant. Och ett persilje blad med.
Och av sallatsblad blir man ÄNNU större och starkare. :-)

Men när jag försökte få henne att prova tomat i kväll så var det stopp. Nej det skulle hon inte ha. Men å andra sidan åt hon panerad torsk och potatis i sån mängd så det var då mer än hon ätit sammanlagt på en vecka. :-)

Inga kommentarer: