tisdag 24 maj 2011

byråkrati!

Alltså ibland blir jag bara så förbannad! Tilda har ju ännu inte blivit torr på natten. 2 ggr hittills har hon klarat att inte kissa på natten. Eftersom vi har problem med hennes kissande även på dagarna och har fått hjälp från läkare med saken så är det inget nytt fenomen. När vi träffade läkaren sist så sa han klart och tydligt att så länge det strular på dagarna så kommer hon heller inte vara torr på natten. Och varje morgon har hon full blöja. Även om vi väcker henne är den full. Hon kissar alltså under natten.
Så på sistone har det börjat läcka. Blöjorna är inte riktigt gjorda för att klara en snart 5 år gammal unge. Dessutom har hon ju inget annat än byxblöjor på sig. Hon är ju ingen bebis! Byxblöjorna håller inte lika bra som snibblöjor.
Så jag ringde till bvc för att höra om vi kunde få hjälp med blöjor som är anpassade efter hennes storlek. Men se det gick inte. Blöjor och då speciellt byxblöjor var det specialintyg på. Men hon skulle återkomma om saken. Jag talade också om att det fortfarande inte fungerar på dagarna och att hon vägrar gå på toaletten om jag säger till. Vilket resulterar i att hon kissar på sig mer eller mindre. "Du får väl säga till henne på skarpen." får jag till svar då. Som att vi inte försökt allt!

Så ringer hon i dag. Blöjor får hon inte utskrivet. Riktlinjerna är sådana att att använda blöja på natten istället för att skydda sängen med draglakan skulle bara förvärra situationen. Meh, säger jag. Hon är ju inte ens torr än på natten. Hon har inte kommit dit. Jo, men sånna är riktlinjerna säger bvc. SUCK!!! Så då ska vi ha läckande blöja på natten och tvätta täcket var och varannan natt bara för att riktlinjerna är sånna? Läkaren sa ju dessutom att hon inte kunde förväntas bli torr på natten förrän dagen var löst och där är det fortfarande inte smärtfritt. Eller kissfritt om man så säger.
Förbannade byråkrati! Det går verkligen inte att se åt individen. Men draglakan ska vi få utskrivet. Det är ju bra. Då slipper ju madrassen bli förstörd. Men täcket får jag fortsätta tvätta....

2 kommentarer:

Minna sa...

Vad konstigt! Vi hade liknande problem med vår femåring. Enda skillnaden är att hon är torr på dagen. Min tjej har nog en liten blåsa för det hon dricker rinner rakt igenom, känns det som. Hon springer jätte ofta på toaletten och kissar nog inte färdigt. På vårt BVC sa de att det är ett problem om de fortfarande kissar på natten när de är femår och då kanske det behövs en utredning. Vi fick träffa barnläkaren som ändå tyckte att vi skulle vänta till efter sommaren om hon fortfarande inte var torr på natten och då skulle hon få någon form av tabletter istället för den där hemska madressen som ger stötar när de kissar. Problemet med Julia är att hon sover så djupt att hon inte vaknar, inte ens när hon har kissat på sig och sover utan blöja. Nu har det sakta börjat vända och vi behöver bara väcka henne en gång för att kissa mot förut när jag ställde klockan två gånger på natten. Då satte jag henne på toa vid 23, o1 och sen 04. Pust! Be om att få en remiss till barnkliniken om de inte vill skriva ut tabletter. Ge dig inte. Fråga barnläkare på BVC om det. Kommer tyvärr inte ihåg vad de heter. Lycka till!

Anonym sa...

Jamen visst blir man trött på byråkrati,Vi hade samma problem med dottern att hon kissade på sig/vägrade gå på toa både natt o dag men vi/hon blev utredd av barnspecialistmottagningen då jag ej gav mig o då var hon ändå 6 år men vi fick minirin utskrivet o det har fungerat superbra, visst har det blivit nån oluýcka då o då men jämfört mot innan då vi tvättade sängkläder varje dag så är det stor skillnad, Hoppas ni får hjälp annars vänd er till barnspec mottagning o kräv att få hjälp, Lycka Till.