onsdag 12 januari 2011

virkade alster

Fick ett uppdrag av min käre sambo. En grytlapp som täcker över kastrull locket när han häller av vattnet. Det blev den här retroinspirerande grytlappen. Jag virkade den på frihand.

I går virkade jag en prinsesskrona åt min prinsessa. Jag hittade ett mönster på internet. http://mimejd.bloggplatsen.se/2010/02/28/2603479-virkad-prinsesskrona-eller-brudkrona-monster/
Det blev det här gröna restgarnet som hade silver trådar i sig. Men när jag stärkt kronan i sockervatten så försvann de glittriga trådarna. Lite tråkigt men prinsessan blev nöjd ändå. Skulle vilja göra en i riktig glitter tråd också. Då skulle hon bli riktigt nöjd. Men jag vet ju hur jag är. Har jag gjort en sak vill jag inte göra en till. Det finns ju så mycket annat jag vill virka som jag inte provat på än.
 Här är den nöjda prinsessan i sin nya krona. Nöjd fast hon sagt att hon INTE ville ha en virkad krona utan en med pärlor. Tänker mig att man kan utveckla ideen och faktiskt virka med pärlor på kronans spetsar.
Sen blev det en kaka också. En syltkaka har jag gjort i dag. Den var ganska tråkig att göra. Och lite svår att få bra med gropen. Det mönstret hittade jag här .

Inga kommentarer: