onsdag 12 januari 2011

godsaker

Måste bara visa en bild på sockertoppen som i ett obevakat ögonblick dök ner i godisskålen. Två av de största godisarna högg hon och höll krampaktigt fast medan hon smakade på först den ena sen den andra. Smaskade ljudligt och var mycket nöjd med sitt fynd.
Inte fullt så nöjd blev hon när mamma knäppt färdigt kort och tog bort skatten för henne.

Till nyårsafton gjode jag och Tilda cupcakes. Det var himla roligt och genast väcktes ett ha begär. Måste såklart ha en sån där kaksprits som jag såg att proffsen hade för att göra snygga frosting kreationer. Och även en muffinsplåt så att kakan håller formen ordentligt. Flera roliga kakformar från Lagerhouse ville jag också ha. Men jag vet ju hur det blir. Det är ett nyhetens behag och sen ligger grejerna sen.
Vi äter ju inte ens upp kakorna sen. De är ju svåra att frysa med frostingen. Barnen vill jag inte att de ska äta godsaker hur mycket som hellst. Även om de med glädje hade ätit upp allihopa. Själv vill jag inte äta för mycket heller. Och Calle är inte så värst förtjust i sånna här fina kreationer. Men de är himla fina att göra, och roliga att göra. Så nog ska jag prova på fler recept än dessa två som jag gjorde till nyår. OCh jag ska också nöja mig med att göra en i taget så finns det en chans att hinna äta upp dem innan de blir gamla.
De blåa cupcakes är blåbärs cupcakes med blåbärsfrosting
De andra är citron cupcakes med chokladfrosting. De blev inte alls så jätte goda. Jag tror att receptet hade för lite bakpulver för det skillde sig mycket mot andra recept jag hittade. Så de blev lite torra i kakan. Och frostingen blev väldigt skarp i kakaosmaken. Men Amanda och William gillade dem.
Och de blev väldigt vackra.

Recepten hittade jag på en blogg om cupcakes. :-)


1 kommentar:

Anonym sa...

recept tack! och alla de där sakerna är perfekta att lista till jul,födelsedagar, morsdagar mm mm. Då får man dem men slösar ändå inte pengar på dom :)/J