söndag 1 januari 2012

Nyårsafton

I år har vi firat nyår i sommarstugan. Det var tillräckligt varmt för att få igång vatten och värme där så då passade vi på.
Det är så skönt att komma dit och bara vara. Fast barnen blir lite rastlösa efter ett tag. :-)
För första gången så skulle Tilda få vara med på 12-slaget. Morgonen började med ett uselt humör från damen i fråga så efter "lunchen" fick även hon gå och sova middag en stund. Och till min stora förvåning så somnade hon. Men tydligen hade de vaknat tidigt på morgonen så det kanske inte var så konstigt. De sov och sov. Tänkte att de får väl sova tills de vaknar eftersom det blir sent sen. Tillslut vaknade Tilda och var så där lagom rödmosig i ansiktet. Hon frös och ville ha filten. När jag kom närmare så kände jag att hon visst var väldigt varm, få feber avslutade hon det gamla året med.
Men efter en alvdon så piggnade hon på sig litegann. Mat åt hon inte värst av, men pillade i sig litegrann av de rätter som bjöds under kvällen.

Vår meny började med sparrissoppa med grissini pinnar, de följdes av kantarellcanapeér. Sen tog vi en matpaus. Fortsatte sen med heta tigerräkor och mozzarella tomater.
Sen kom själva huvudrätten som var potatisklyftor och oxfile i ugn, två sorters sås till det. Som dessert åt vi sedan våfflor med glass, grädde och färska blåbär.
Ingen gick hungrig tillsängs den dagen. :-)

Frammåt senare kväll började den sena timmen göra sig påmind hos Tilda. Om hon i vanliga fall är en stormvind så blev hon nu en stormvind med duracellkanin inbyggd. Jösses vilken upplevelse!!!
Ett helt glas cider lyckades hon välta ut över soffbordet och soffmattan. Men som tur var missade hon alla telefoner och fjärrkontroller som låg är. :-) Hon var absolut inte trött sa hon. Och skulle inte gå och lägga sig efter 12 slaget, utan då skulle hon titta på disneychannel. :-D Vi andra var iaf väldigt trötta så efter att ha skålat in det nya året och sen kollat på fyrverkerierna över sjön så gick vi och la oss hela högen. Lova hade knoppat in tidigare direkt efter våfflorna. Tilda somnade nog så fort hon la ner huvudet på kudden. Men är det nyår så är det. ;-) Även om man har lite feber.

I dag har vi ordnat lite praktiskt som åkt hem och tvättat underkläder och tagit ut mer rena kläder och handlat. Barnen var hemma medan vi uträttade ärenden. När vi kom hem tog jag med Lova och de stora och lekte i den nya snön som fallit under dagen. Toppenskoj!!!! Lova provade stjärtlappen som hon fick i julklapp av sin farmor. Det gick riktigt bra. Sen hade jag lite snöbollskrig med de stora. :-D Men sen fick Lova nog och sa åt Wille, "Inte kasta mej." Första 3ordsmeningen  och första gången hon benämner sig själv som mej, inte bara Lova. :-D

Kvällen blev tidig för både Tilda och Lova som inte sovit någon middag.

Hoppas ni alla har haft en lika bra nyårsafton och nyårsdag som vi. :-)

Inga kommentarer: