lördag 11 juni 2011

Glanshammarsfestivalen

Det börjar bli mer regel än undantag att de två stora barnen sover någon annanstans än hemma i sina egna sängar på helgen. Så även denna. Så när vi på fm byggt färdigt ännu en grind till altanen för att hålla Lova på rätt sida staketet så grillades lite korv och sen åkte vi på turne. Först lämnade vi Wille hos en kompis. Sen for vi mot Glanshammar city. Där skulle Amanda av för att sova hos en kompis hon med. De ska gå på glanshammars festivalen på kvällen. Det fanns aktiviteter även för mindre barn och Tilda tjöt när hon såg karusellen och hoppborgen. Så vi tog med oss småbarnen och gick för att roa oss lite. Tilda fann snart sin kompis och de åkte karusell och hoppade hoppborg. Sen gick vi på marknaden på jakt efter jätte stora klubbor som syntes lite här och var i lyckliga småbarnshänder. Tilda tyckte förståss inte om klubban, men det hade vi inte räknat med heller. Men fiskedammen bjöd på en godare klubba och chokladguldpengar till Tildas stora lycka. Även Lova fick fiska fiskedamm. Lycka! :-)
Brandbilarna var framkörda och bjöd på en åktur. Så Tilda och hennes kompis åkte själva en tur. Lycklig hoppade de ur brandbilen efter rundturen.
Sen bjöd Ola på show. Ljudet dunkade mellan skolbyggnaderna och det var ett ruskigt drag. :-)
Tilda var måttligt intressad av uppvisningen och lekte hellre med kompisar och sprang runt.
När vi var nöjda gick vi till affären och handlade lite kvällsmat. Tilda var sur för att hon inte fick åka mer karusell och hoppa mer hoppborg.

På kvällen fick Tilda lite egen tid med mamma och pappa helt för sig själv. Vi åt hallon och blåbär med vaniljsås och grädde och mös framför tvn. Men som vanlig straffar det sig. Men det var det värt.

Nu ska vi ha en lugn och skön kväll jag och mannen aldeles själva i soffan. Jag tror vi somnar på 5 minuter. :-D

Inga kommentarer: