tisdag 21 juni 2011

Barcelona

Barcelona är en fantastisk stad. För att vara en person som inte alls gillar storstäder så imponerade Barcelona stort på mig. En lång vacker sandstrand mitt i stan. Tyvärr gjorde vissa omständigheter att vi aldrig hann med att bada. På fredagen när det var som varmast så hade vi inte fått vår väska än, den var kvar på arlanda, så vi hade inga badkläder att ta på oss. Sedan blev det lite för blåsigt vid stranden även om det var skönt uppe på land.


Hela staden genomsyrades av alla vackra byggnader. Det var inte en byggnad här och där som var vacker utan hela kvarter och kvarteret efter det osv. Nästan så att man inte såg allt vackert för allt vackert, om ni förstår hur jag menar. Men vissa hus utmärkte sig ändå som detta med vågig fasad.

I rondellerna stod det magnifika statyer eller fontäner. Man kan bara föreställa sig hur lång tid det tagit att bygga alla dessa fantastiska skapelser. Och de stog verkligen överallt! En annan sak som utmärkte Barcelona var alla parker. Det var inte bara klassiska parker med träd och växtlighet utan också parker där en skapelse utgjorde klätterställning åt barnen samtidigt som den var en skulptur. Och det var inga små skapelser eller parker.


Slottsbyggnader verkade de ha massor av. Vi åkte förbi ett slott uppe på berget som var fantastiskt vacker. Med vy över havet och staden under. Då fick man en inblick över hur stor staden var egentligen.
En helg räcker absolut inte till för att göra Barcelona. Det finns massor kvar som jag skulle vilja göra och se där. Det var en storstad med fantastiskt lugn, utom i trafiken för de kör verkligen som dårar där. :-) 

Inga kommentarer: