tisdag 7 juni 2011

bvc läkarbesök =0

I dag har jag varit på det mest meningslösa bvc besöket någonsin. Kände redan i dörren motståndet från bvc sköterskan och läkaren. Kände mig fullkomligt idiotförklarad när jag väl var där inne.
Dessutom var bvc sköterskan otrevlig mot Tilda.

Tilda var redan från start på ett så där lagom trevligt uppspeedat humör. Att hon då sen skulle få åka till bvc och prata om kisseriet gjorde ju inte saken bättre direkt. Hon var väldigt speedad där inne och inte direkt mottaglig för läkarens ord. Hon var tom otrevlig mot honom men det tog han på ett professionellt sätt. Hon sa: Strunta i det du. När han försökte prata med henne. Och jag förklarade att det är väldigt känsligt med kissandet och därför reagerar hon som hon gör. Och som vanligt när hon tycker att det blir jobbigt så måste hon göra precis på sitt eget vis och blir ännu mer tjurskallig.
När vi skulle gå ville hon ha en liten sak vilket hon inte fick. Då ville hon inte följa med men fogade sig faktiskt snabbt. Sen hände något som jag inte riktigt hann med. Bvc sköterskan hade bett henne ta med bilen som hon tog med sig in. Då tog bvc sköterskan den istället. Tilda som då inte riktigt hängde med, hon var ju kvar i den lilla saken hon tyckte att hon skulle få, ville då ha bilen. Och blir kränkt och hoppar på bilen. Bvc sköterskan säger då lite halvt irriterande. -Så verkade det inte förut. Till saken hör att vi hade tid kl 13.30 och vi kom ut därifrån kl 13.33 så Tilda hade gott kunnat få den tid hon behövde för att "hänga med".

Jag tog inte ens upp blöjproblemet. Visste redan från start att jag skulle få ett nej. Kände i hela rummet att jag var till besvär. De idiotförklarade mig som kom dit öht. Det kändes som att de tyckte att Tilda var odräglig och behövde uppfostras. De hade ingen som hellst förståelse för att Tilda är som Tilda är. Det var som läkaren sa, bara att stå ut och vänta på mognaden. Men jag kan ju skicka över lite nerkissade kläder och nerkissade sängkläder till dem så kan de få se hur kul det är. Det spelar ju inte så stor roll om det är sommar eller inte. Det blir lika mycket tvätt ändå.

Men vi fick en remiss till urologen? till en sköterska där som hade hand om sånna här problem. Men dit kunde vi nog inte få komma förrän efter sommaren.

När vi kom ut från bvc kom den stora reaktionen. Tilda blev totalvägraren. Hon tänkte inte gå! Tänkte inte åka hem! Hon ville ingenting. Fick ett litet utbrott skulle man kunna säga. Jag frågade om hon hade tyckt att det var jobbigt att prata med läkaren, och det tyckte hon. Och hon ville ha en liten sak. Det slutade med att jag fick bära henne till bilen för hon gick inte och jag kunde inte släpa henne på asfalten. Tillslut lugnade hon ner sig i bilen och blev sitt vanliga jag igen.

1 kommentar:

Anonym sa...

prutt bvc!!! Skit i dem! Som mamma är det faktiskt du som är experten på ditt eget barn. Jag förstår att det inte är så kul med hennes kissande, men det kommer säkert ge sig. Men bra med en remiss till en specialist, de är alltid mkt mer kunniga än prutt sköterskor på bvc. Så stå ut i sommar och sen hoppas du på remiss-mirakel! :) /J