lördag 4 juni 2011

Den STORA Dagen

Ja, det är sant! I dag har vi gift oss! Alldeles själva i rådhuset. Ja förutom vigselförättaren och två vittnen förståss. Och sen ville Tilda och Wille gärna följa med så de var också med. Tilda var väldigt spänd av förväntan och stog förvånandsvärt stilla och tyst när vigseln pågick. Men jag var tvungen att tala om för henne att det är nu vi gifter oss. Då blev hon som förstenad. Och kom igång med pratandet igen så fort det var klart. :-)

 En sån här fin bukett, med humleblomster, daggkåpa och vita blommor från trädgården som jag inte vet vad de heter, hade jag. Tyckte den blev jätte fin trots att jag hade tänkt ha en stor bukett med liljekonvaljer. Men de hade hunnit blomma över allihopa. :-)
 Pappa och Tilda dansar en sväng på rådhuset. För dansa måste man ju göra på bröllop. :-) Det är det enda kortet vi har från själva vigseln i rådhuset.
 Jag hade vit klänning och Amanda hade fixat mitt hår så snyggt! Kände mig riktigt uppklädd och fin.
 Min vackra dotter!
 Som alla tjejer så hade även Tilda en vit klänning och vita fina skor som hon längtat så efter att få ha. Hon gick så försiktigt på gräsmattan när vi gick till bilen. Allt för att inte förstöra de fina vita skorna. :-) Hon var så söt i sin klänning och uppsatta hår i toffsar och lockar.
 Vi hade picknick vid sjön efteråt. Ragnar var såklart med.
 Söta Lova käkade jordgubbar så det stog härligan till. :-D Hennes vita klänning förvandlades snart till rödfläckig.
 Wille skulle vara som Calle och satt på en stol istället för picknickfilten. Även han mycket stilig i nya kläder.
 Skål säger Amanda. De fick lyxigt alkoholfritt bubbel att skåla i. Tilda skålade i hallonsoda och lova med en festis. Calle och jag skålade i ett fint rosa bubbel som inte var särskillt gott men fint. :-D
 Mannen i mitt liv!
 Det var väldigt varm i solen. Helt fantastiskt väder fick vi. Vilket var tur eftersom vi önskade att ha picknick utomhus och sen åka båten till en strand och bada.
 Fina tjejer picknickar.
 Lilla jag. :-)
 Jordgubbar är MUMS! :-D
 Min otroligt fina ring! Vilken beslutsångest jag haft för denna ring. Inte för om jag ville ha den eller ej utan för priset. Visste precis att jag ville ha just den ringen när jag såg den första gången. Men sen velade jag. Men tillslut så blev det den ringen ändå. Och det är jag så glad för. Älskar den ringen. :-)
Notera även de ursnygga naglarna som Amanda fixat åt mig. Hon är verkligen duktig på naglar.

 Vi. :-) Jag hade något nytt, skor och klänning var nya. Jag hade något gammalt, halsband och armband var gamla. Sen skulle vi komma på något lånat också. Så jag fick låna små hjärtformade guldörhängen av Tilda, ja och sen hade jag även lånat hårspännena av Amanda. ;-)
 Puss. :-)
 Lite av picknickmaten.
 När alla var mätta tog vi en båt tur till stranden.
 Det tar lååång tid att åka runt kägleholmsön när proppellern är felinställd och båten inte går så fort. :-)
 Och varm var det. :-)
 Lova uppskattade varken flytväst eller att behöva sitta stilla.
 Åsså glömde vi att ta med vatten också, så alla var väldigt törstiga.
 Tilda satt och sjöng för sig själv i båte. Hon trivs på sjön. :-)
 Fick Lova styra båten var hon nöjd. Tog ilsket bort pappas hand när han försökte styra rätt igen.
Någon som gillar Hello Kitty eller???? :-D
Sen badade vi en stund. De flesta doppade det mesta av kroppen. Tyvärr har jag inga bilder från badade då jag hade fullt sjå att hålla ungar från att drunkna och bada själv. ;-) Alla tyckte det var väldigt skoj på stranden.
På vägen hem var dock tålamodet slut hos de flesta. Alla var törstiga och Lova var extremt trött. Hon skrek hela vägen hem. Väl hemma fick hon en flaska välling och sen bums i vagnen där hon somnade omedelbart. Vi andra förberedde för lite kvällsmat och åt.

 Till efterrätt blev det fruktspett med grillade marsmallows. Amanda och William älskar det. Tilda föredrog dem råa. :-) Det gick väl åt mest marsmallows ska väl erkännas.
 Grillning på hög nivå.

 Grillad marsmallows, jordgubbar och choklad ala Amanda
MUMS! :-)
 Lite gris blev väckt och fick smaska frukt hon med. Jordgubbar och mariekex var favoriterna.
Tilda vill ju också visa upp sin kreation. :-)

Sen tog vi ett parti kubb. Barnen bestämde att det skulle vara brudparet mot barnen denna gång. Brudparet vann så klart. Men barnen hade skickat ut en lakej som gick bakom laglinjen och hade ner deras pinnar. :-)
En alldeles underbar dag som blev precis som vi önskade. Precis som vi ville ha den. Inget ståhej och inte en massa folk. ;-) Bara vi i familjen och för oss. Och vi hade sån tur med vädret.
Hoppas att ingen blev ledsen för att bli utesluten.
Men nu är vi gifta och det känns helt underbart. :-D

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hjärtat mitt vilken underbar dag ni fick. Och vilken överraskning sen!
Jag är varken ledsen eller sur för att ni valde att vara för er själva. Jag är ju precis lika dan, undviker allt ståhej jag kan.
Det var jätte skoj att jag ändå fick ta del av ert firande genom bilder och berättelse.
Jag önskar er ALL LYCKA och VÄLGÅNG i ert fortsatta äktenskap. Du har gjort ett bra val av make och far till dina småttingar.
Jag älskar er alla!
Ps! Nu måste jag smida lite planer :) Ds!

Kramar från mamma

Anonym sa...

jag känner att jag förlorat mandat för att bli ledsen eller besviken när det gäller hemliga bröllop! ;) Som du kanske förstår...

Men vilken fantastisk dag ni fick! Super fint väder dessutom. Ser helt underbart ut. Och av nån anledning är Wille förvånansvärt lik kalle på alla kort. Måste finnas en tyngdpunkt på socialt arv och modelling...:)

Ringen var verkligen fantastisk vacker så det förstår jag att du föll för den. Själv fick jag ingen ring alls, vi var alldeles för fattiga, för gravida och för hemliga. Nu har jag en ring från svärmor som får agera vigselring.
Lite trist men det funkar det med. jag fick ju ett antal resor i stället :)
Ska ni ha nån bröllops resa? Eller blir det en bröllopsflytt i stället? ;)

Grattis än en gång!!
/J

Anonym sa...

...och förresten, den där nagelfixaren vill man ju låna nån gång :) /J

Anna sa...

Vilken fin dag ni fick! Grattis igen!

Vi 1/3 :) sa...

Har inte känt mig ledsen o utesluten:) Vem vet, kanske fler skulle varit det om de "inte blivit bjudna när alla andra blev det":) Jag känner mig bara glad för din skull!! Det viktigaste med bröllopet är ju ändå att man får en dag som är VÅR bara VÅR och på VÅRT sätt... Om någon vill vara med på er fest får de väl bjuda hem er o ha en fest där då, hihi. Åter igen, min vän... STORT GRATTIS till ER!!! Tack för fina bilder! KRAAAAM o vi måste ses, jag har ju inte träffat "FRU" Marika:)