tisdag 19 april 2011

Värmebölja

Det måste vara det varmaste påsklovet någonsin. Påskliljorna har slagit ut här vid stenen. Björkarna har slagit ut i dag och växtlighetet formligen sprutar upp ur marken. Är det månne en norrländsk vår vi får uppleva. :-D Det har ju varit en varjavinter så det bör ju uppvägas.
I går hade vi så här varmt. Lova var aldeles svettig fast hon bara hade sommarbodyn på sig. Solhatten har jag också sytt av resterna från tunikan. Nu är det slut på moln här hemma.

 En härlig fika stund i solen hann vi med i går. Lova älskar muffins och äter med glädje. :-) Sen har hon börjat lägga sig till med den här charmen också när jag tar fram kameran.
 Sötfis! <3
 Tilda är ju också rolig. Efter att ha gått i shorts och linne hela dagen blir hon plötsligt attackerad av en myra som biter henne. Hysteriskt gråter hon av detta påhopp. Sen vägrar hon gå ut igen. Sitter på överslafen på hennes säng för hon är rädd att myrorna ska komma in, för det har Amanda talat om att de kan göra. Tillslut lyckas jag lura med henne ut för att äta en muffins. Sittande i Lovas matstol går det bra. Där kan ju inte myrorna komma åt henne för de åker ju svich ner för benen på stolen igen. Men honn sitter hela tiden och viftar bort inbillade kryp från kroppen. De tär håret som killar här och vinden som killar där.
Färdigfikad ber hon om att få bli in lyft igen. Hon får dock gå på altanen den metern som det är in. Det ÄR ju inte farligt med myror. Efter en stund hör hon hur Amanda och William leker där ute. Hon vill gärna vara med, men där ute finns de otäcka varelserna. Så kommer hon ut så här.
"Nu så kan inte krypen komma åt mig mamma." Säger hon.
Sötis. Sen leker hon ute i värmen på detta sätt. Med vantar och allt. Och krypen håller sig på avstånd.

2 kommentarer:

Anonym sa...

norrland har inte vår, det är vinter, vinter vinter, lite mildare vinter, och så PANG sommar.

Anonym sa...

....och appropå myror så finns det en bosse som skrämt min äldsta dotter för resten av livet. När vi var i skogen fick han syn på en myra på hennes ben och spärrade upp ögonen och skrek; "en myra på ditt ben, SPRING" Varpå hon sprang och grinade och var livrädd, och sen den dagen är hon rädd för myror....