fredag 8 januari 2010

lite uppdatering

Tilda har börjat på ridskola! Hon och hennes bästaste kompis Olivia rider tillsammans. I går var första gången för dem. I 13 minusgrader hoppade de upp på hästen och red runt. Jätte duktig var Tilda och lyssnade på vad fröken sa. Sen är det ju Tilda vi pratar om så hon var ju tvungen att tala med fröken om att stora blå är trasig och att hon åkt grisbilen till stallet. :) Men hon var jätte duktig. Jag trodde inte ens hon skulle sitta kvar de 30 minuter som de skulle rida. Jag trodde hon skulle tröttna på att lyssna då. Men hon satt hela tiden med ett leende på läpparna. :)
Bilderna är lite konstiga för det blev kondens på linsen av kylan.
När de ridit klart kände Tilda hur kall hon var om fötterna, vilket resuletrade i en hysterisk unge i bilen på väg hem. 1 km hemmifrån så började hon lugna ner sig och somnade. Det är jobbigt att rida :)

I dag har vi varit till bm igen. Bebisen har fixerat sig nu, så nu kan jag vara säker på att huvet kommer först :) Magen hade växit massor, nu låg sf måttet på 35 helt plötslig och vi hamnade på medellinjen. Jag har lite mensvärk liknande ont i magen lite nu och då, och sammandragningar som ibland inte känns nått alls mer än att magen drar ihop sig och ibland känns det som mensvärk.
Jag är jätte trött på att vara gravid nu och vill att den ska komma ut nån gång.
I onsdags hade jag jätte ont i ena sidan av magen, jag blev orolig att det var nått fel på moderkakan som sitter där så vi var in till förlossningen bara för säkerhetsskull. Men allt såg bra ut och hon rekomenderade alvedon för att bryta det onda. Vi gick på maxi efteråt. Det var jätte jobbigt när det gjorde sådär ont. Men rätt som det var så släppte den värken och det kändes som höftkulorna höll på tryckas ur sitt läge. :) Vi gissade då att bebisen sjönk ner i bäckenet, vilket den förmodligen gjorde eftersom den nu var fixerad.


Jag vill ha tillbaka min stora blå nu... Jag saknar min fina bil. De trodde att det var nått fel med växellådan, och det var tydligen varken lätt att fixa eller billigt. :(

1 kommentar:

Anonym sa...

jag har också mycket mensverksliknande och sammandragningar och i går var det så pass att jag trodde det var dags. Jag gick upp och ringde farmor och började packa och greja. Så skulle jag vila en stund och så hips vips var det borta. GRYMT IRRITERANDE!! Jag är också trött på detta nu. Det är rätt vanligt att det gör ont i ena sidan för mig i alla fall.

tråkigt med bilen. Vi har inte haft den oturen tack och lov, men våra elräkningar är INTE ATT LEKA MED!!! GUUUUUD så höga, och stiger har de gjort nu med denna kyla.

I dag är det mitt magiska datum men det verkar ju som att jag får passera det....suck.

Nåväl, vi kanske syns på usö snart, vem vet!
/J