fredag 29 januari 2010

Äntligen hemma


Hej alla bloggläsare! Äntligen är jag hemma igen. Magen är borta och istället har familjen förärats en lillasyster! En söt (liten) tjej föddes i söndags natt kl 01.50. Lova Emma Viktoria ska hon heta. Förlossningen gick bra men väldigt fort. Jag han inte få något smärtstillande mer än lustgasen i öppningsskedet. Som tur var han jag få bäckenbottenbedövning tilll utdrivningen, så jag är så nöjd!

Tyvärr fick jag en blödning i buken så dygnet direkt efter förlossningen gick åt till enorm smärta i magen och höga morfindoser och diverse undersökningar. Sen blev det i alla fall bättre och jag kunde få åka ner till bb med min prinsessa. Och i går fick vi äntligen åka hem igen. Jag går fortfarande på smärtstillande för magen, och läkaren sa att det kunde ta sin tid innan kroppen absorberat blodet så jag skulle ha tålamod. Ska på återbesök till secialistmödravården på tisdag för att kolla så att allt fortsätter åt rätt håll.

Men det var sååå skönt att sova i min egen säng i natt och skrållan sov också bra. Efter att ha varit snuttsjuk hela kvällen så somnade hon in vid 12 slaget gissar jag. Sen vaknade jag kl halv 6 och då sov hon fortfarande. Det fanns en misstänksam doft i sovrummet så efter en stund när hon inte vaknade av sig själv så var jag tvungen att undersöka saken. Och mycket riktigt, vi hade fått utgifter. Hon sov sig genom blöjbytet med men orkade suga lite på ena bröstet i alla fall. Och sen sov hon igen. Verkar vara jobbigt med miljöombyte. :)

Nu ligger hon i vagnen vid fönstret och sover och solar lite. Hon är lite gul. Helt underbar är hon. Och jag hade fel. Jag var så säker på att det skulle vara en pojke. Men tji fick jag. Därför var hon namnlös i flera dagar. Men nu har hon fått sitt namn, men kallas mest för skrållan ändå.
Hon vägde 3820 g och var 50 cm lång och är därmed det största barn jag fått. Men så hängde hon sig kvar där inne 14 dagar extra också.
Ett jätte tack till min snälla mamma som bott här och väntat på skrållans ankomst i över två veckor. Och sen tagit hand om de andra barnen medans jag återhämtat mig på sjukhuset. Jag som brukar ha svårt att lämna över barnen till andra har känt mig fullkomligt trygg med att de blivit omhändertagna. Vila nu upp dig i helgen innan du börjar jobba igen och lyssna på tystnaden i ditt eget hus! :)

5 kommentarer:

Nallebr.. sa...

GRATTIS GRATTIS TILL ER !!!!!! så liten och så sööööt:)

Ellinor sa...

Grattis :D äntligen har väntat på att du skulle skriva detta :D Hoppas du mår bra ! Kram Ellinor

Helena sa...

ÅÅÅh så söt:):):) STOOORT GRATTIS TILL ER ALLA!!!!! Åh måste komma o lukta lite senare:)KKAMAR VI 1/3 M FAMILJ:)

Anonym sa...

Grattis! Så söt hon är, lik de andra barnen redan tycker jag! =)

Tobias sa...

Grattis grattis, bra att det gick bra till slut!