tisdag 14 februari 2012

Utveckling.

Lova börjar bli stor. Två dagar på dagis nu utan att sova middag. Och ingen större skillnad på humöret här hemma på kvällen heller. I morse var hon trött när jag lämnade henne så vi alla räknade nog med att hon skulle sova middag. Men hon somnade aldrig. Det är tredje dagen i rad som hon inte sover middag. Ska bli spännande att se hur det går i morgon. Kan tänka mig att det blir tröttare och tröttare för varje dag som går i veckan. :-)

I dag vid kvällsmaten hade Tilda en diskussion om vad som är ord man inte får säga. Det är inte helt lätt det där. Vissa ord får man ju säga fast på olika sätt. Bajs var ett ord hon inte tyckte att man fick säga. Fast man får ju säga att man är bajsnödig kontrade vi. Men man får inte kalla någon för bajs.
Dum fick man inte heller säga. Där blir det ännu mer komplicerat. Där beror det ju aldeles på HUR man säger att någon är dum som avgör. För att berätta att någon är dum får man ju faktiskt också göra.
Jag försökte få henne att komma på ord som man inte får säga. Tänkte att det skulle komma någon svordom, men trots det rika ordförådet så verkar hon inte snappat upp svordommar på det viset. Eller så är det att vi bara ignorerat dem när hon sagt dem.
Bajs och kiss och sånt var det tydligt att de talat om på dagis. Fick en hel harang om ett barn som säger så till alla barn hela tiden. :-)
När jag frågade om hon visste fler ord som man inte fick säga så tänkte hon efter. Sen sa hon:
- Micro, får man säga.
:-D

Inga kommentarer: