tisdag 1 november 2011

obstina

Det känns som mina barn alla är inne i någon slags "ålder". Annars har jag tyckt att de har jämnat ut det lite och skiftat mellan sig. Men de kanske är för många nu för att få plats. :-P
Det är höstlov nu. Därför har dagisbarnen fått börja lite senare och komma hem lite tidigare. Så i morse gick vi till dagis till kl 9. Tokigt, tokigt. Lova brukar få hoppa i fleeceoverallen utan skor och bara ner i vagnen annars på mornarna. Nu var det så varmt ute och jag tänkte att de kanske gått ut på dagis så jag satte på henne ytterkläderna och skor så fick hon gå själv till dagis. Hur dum kunde jag vara??? Dessutom hade jag haft den dåliga smaken och ställt vagnen i tvättstugan, så redan där blev det katastrof. Så när jag fått ut vagnen och ungen och skulle gå så skulle hon såklart sitta i vagnen. Hon får inte sitta i åkpåsen med skorna så jag satte henne uppepå åkpåsen. Gud vilken katastrof det blev. Hon skrek och grinade så hon tappade andan. Så skulle hon gå istället. Så skulle hon sitta. Så, ja, det blev till att bära en gallskrikande unge till dagis. Det är tur vi har nära. :-D
Hon blev rent ut sagt vansinnig på mig. MEn jag hade inte riktigt tiden att stå och vela med henne.
Väl på dagis så ser hon fröken Lena. Lova springer gråtande fram till henne. Jag hör riktigt hur Lova tänker "äntligen en vänlig själ! Mamma är hemsk" :-D
Men hon lugnar sig lite då iaf och jag får in henne i kapprumet och får av henne kläderna också utan några fler utbrott. Sen gör jag misstaget att sätta mig på soffan med henne. Ack så fel. Skrik och gråt på golvet.
När hon blir så där arg så finns det inget att göra mer än att vänta ut. Inget man gör blir bra. Men Lena kom igen och lockade henne med frukt så jag fick en vink innan jag gick. :-)

Nästan lika obstinat har hon varit på em men inte riktigt. Däremot såg jag att hon fått något slag mot örat i dag. Hon är helt blålila på örat och skirker i högan sky om man så ens nuddar där. Hon kan inte ligga på örat heller. Pluttan! Hon måste ha slagit i på dagis i dag.

Nästa donna i barnaskaran har en period av mycket fult munväder. Hon använder sig av allt hon kan komma på när hon blir arg. Hon är också väldigt arg nu förtiden. Klarar inte över huvudtaget ett nej. Obstinat är ordet! Tyvärr driver hon mig till vansinne när hon beter sig så här och det gör inte saken bättre. Håller jag mig bara lugn och sansad så går det bättre.

De två stora gnabbas och tjaffsar. Den äldsta trotsar för fullt nu för tiden. *suck* Och grabben har väldigt svårt att se varför han ska behöva hjälpa till hemma och gör stora affärer av det.

Kanske är vi i oblans hela familjen nu, eftersom barnen reagerar så här. Eller så har det bara infallit sig så att de har sin "period" samtidigt denna gång.

2 kommentarer:

Anonym sa...

lena lena lena! hälsa lena från mig, moa och filippa

Marika sa...

Har redan gjort det. :-) Hon hälsade tillbaka.