onsdag 14 september 2011

trassel med nerverna

Jag har tidigare ett par gånger varit utsatt för att en nerv i mitt ben krånglar. Första gången det hände letade jag förtvivlat efter vad det var som stack till strax neranför höftbenet varje gång som jag tog av mig byxorna. Men när det stack till likadant även när jag hade andra byxor så blev jag lite fundersam. Det blev bara värre och värre. Kändes som att någon stack in en nål i mig när jag rörde mig på ett visst sätt. Efter ett tag började jag tappa känseln på låret. En yta lika stor som 3 av mina handflator hade jag ingen och nedsatt känsel på. Då gick jag till farbror doktorn. Han visade mig nervbanorna som gick i benet och sa att min nerv blivit inflamerad. Så jag fick knapra antiinflamatoriskt. Och det försvann tillslut.

Efter det har jag haft en känning till, men då fick jag aldrig något kännselbortfall och jag åt inga piller heller. Det försvann av sig själv.

Men nu har jag fått tillbaka nerven igen. Det känns som när man tappar varmt vatten på ett par jeans. En fördröjd värme liksom. Och det kommer kanske varannan var tredje minut. Inte smärtsamt men ganska störigt och obehagligt. Benet känns lite som att det sover också. Ibland håller värmen i sig lite längre.
Så jag får väl se hur det slutar denna gång. Kanske måste jag amputera hela benet.... ;-)

1 kommentar:

Anonym sa...

begär ordentlig utredning! Alltså provtagning mm så det inte är något neurologiskt som behöver mer omfattande behandling och kanske helt andra piller /J