tisdag 11 oktober 2011

Lovisen

Blir så full i skratt åt min lillaLovis. Hon är en riktig härmapa nu. Speciellt Tilda härmar hon. När jag för någon dag sedan duschade med de två små tjejerna så gjorde hon precis allt som Tilda gjorde. Kollade och härmade. Slutklämmen blev när jag bad dem ropa på pappa för att han skulle torka dem, då tog hon i från tårna och skrek paaaapppaaaa precis som Tilda. :-D

Och på tal om att prata så kommer det mer och mer ord. Hon pekar på sig själv och säger Oova. Säger Tilda med men det kan jag inte stava till. :-) Ett annat roligt ord hon säger är Miim = min. Då kniper hon i hop läpparna så de blir pytte små. :-D Och ser väldigt bestämd ut.
Men oftast har vi väldigt svårt att förstå vad hon säger. L är en favorit bokstav och den använder hon väldigt mycket när hon pratar.
I dag satt hon och sjäng lilla snigel. Och det var på grund av att jag sett att den sången är veckans sång på dagis som jag kunde lista ut att hon sjöng på den. Men åh vad lycklig hon blev när jag hörde och började sjunga med.

I dag har vi haft barnlyx. Vi åt kvällsmat på pizzerian. Gick dit och hem. Vilket får mig att tänka på vad fort även de lite större barnen utvecklar sig. För drygt 1½ år sen när Lova var liten så funderade jag starkt på att vi behövde en tvilling vagn för Tilda vägrade verkligen att gå. Vi köpte en ståbräda istället som blev min räddning många gånger. Men nu går hon utan det minsta gnäll. Vi har inte använt ståbrädan mer än ett par gånger i sommar och då sånna gånger då vi gått hela tiden. Hon är ju 5 år nu stora tjejen.

1 kommentar:

Anonym sa...

jag är glad för din skull men extremt avundsjuk på att ni löst er boende situation. Vi kommer nog inte klara det....jag vill också kunna gå till pizzerian och till affären och till dagis eller ta en normal liten cykeltur i bland....suck /J