tisdag 10 april 2012

Påsken

I torsdags tog vi  hela klanen och drog till sommarstugan. Det är så skönt att vara där ute under långledigheter. Vädret varierade lite så det var i valet och kvalet länge om vi skulle åka eller inte. Men vi åkte till sist. En buss full i packning, en kombibil full i packning, katter och två barn. :-) Wille var hos en kompis och sov över och kom inte dit förrän på lördagen. Amanda var inte heller hemma och skulle rida på kvällen så hon kom senare på kvällen. Hon har ju lyxen att kunna åka moppen nu för tiden. :-)
Torsdagen gick väl åt till att packa upp och komma i ordning. Det är mycket mat och kläder som ska packas upp.
På fredagen kom det snö, vilket var mindre trevligt. Men vi roade oss med att klä påskriset och pynta det lilla vi pyntar. Barnen målade påskkort. På kvällen kom det främmande med en liten 3 dagars bebis. Guud så pluttiga de är!! Jag fick förmånen  att agera famn åt den lilla. Mysigt. Och ett litet stänk av längtan till vår egen sprattel kom förståss.
På lördagen gick barnen påskkärringar. Det var bara Tilda som var utklädd ordentligt. Lova ville bli sminkad men vägrade ha scharlett och förkläde på sig. Wille var modig och sminkade skägg och satte på sig en hatt. :-) Amanda hade med övertalning på sig scharletten som blev över. :-) Jag lovade på heder att inte lägga ut något kort på henne på facebook. Men jag sa inget om bloggen. ;-) Men jag ska inte lägga ut något där heller. Bilder på Tilda och Lova kommer dock senare för jag har inte kameran med mig just nu.
Medan de går påskkärring så brukar påskharen komma förbi. Påskharen lämnar ledtrådar som barnen får följa för att komma till sina ägg så småningom.
Åh, jag skulle vilja få tag på sånna där små påskägg som de har i usa där de får leta efter flera ägg och bara fritt på backen. :-) Det skulle ajg tycka vore skoj. Då ligger det ju lite godis i varje litet ägg istället. Springer jag på sånna någon gång så ska jag köpa det. :-)
Men det var en parentes. Barnen kom tillbaka och Tilda var sååå nöjd. Hon hade fått massor med godis sa hon. Och GULDPENGAR!!!! :-D Det låg kanske 15 godisar i deras korgar. Sånt älskar jag. När de uppenbart är nöjda med det lilla. Det är det som är så bra med att de får gå påskkärring där vid sommarstugan för det är inte så mycket folk där. Lite lagom liksom. För sen får de ju påskäggen av oss också. De var iskalla när de kom hem. Det blåste ganska kallt. Men Tilda ville ut och följa ledtrådarna på en gång så på med mera kläder och vantar så gav de sig ut. Det var lite svårt i år. Jag fick hjälpa till lite med ledtrådarna ett par gånger. :-) Lova gav upp efter en stund och kom in istället.
På em kom Calles systrar på påskmiddag. Vi åt god mat och jag blev sådär mätt igen. :-) Lova åt ingenting och gick och la sig istället. När hon vaknade var hon väldigt varm. Så jag fick åka hem för att hämta febertermometer och alvedon till henne. Och mycket riktigt. Det var inte bara godis i hennes ägg utan 38.7 graders feber också. Lite välling fick jag med mig också och det åt hon en flaska sen sov hon igen. Pluttan.
På påskdagen toppade hon med 39.8 grader och hon var nog inte vaken mer än 3-4 timmar total på hela dagen. Inte åt hon heller. På fm var hon dock ganska pigg och då var vi ute en liten stund. De hade fått såpbubblor som de lekte med. Men sen gav hon upp och gick in och sov. Calle röjde skräp som ska kastas. Wille hjälpte till och Tilda lekte. Amanda hade dragit till Josse kvällen innan för att sova där så hon var inte hemma. Själv var jag sådär onödig som jag är nu för tiden och satt och tittade på. :-/ Mend et var soligt och skönt ute.
Framåt kvällen var jag tvungen att rycka ut akut för att rädda Amanda som låst in nycklarna i moppen. :-)
På annndagen skulle det börja regna efter lunch så för att slippa bära alla sakerna i regnet så åt vi frukost och packade ihop oss. Lova var feberfri på morgonen och betydligt piggare, men desto mer ilsk. :-) Jag tog med mig lakan och handdukar hem för att kunna tvätta det tills nästa gång vi kommer dit. Så det kändes jätte kul när tvätthögarna var sorterade till 2 maskiner handdukar, 2-3 maskier lakan, 3 maskiner vanliga kläder och 2 maskiner ytterkläder, för de hade blivit ganska leriga under veckan som gått. :-D Men ja, intensiv som jag är ;-) så är det bara handdukarna och lakarna kvar att tvätta nu. Ja, och sen ligger det en omgång i torktumlarna för vikning och en omgång i tvättmaskinen för torkning, men ja, positivt ska man se det :-)

Så såg vår påskhelg ut. :-)

Inga kommentarer: